Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Influenseri su veoma važni za industriju lepote!

Regan Warner, Creative Director agencije McCann London (UK), jedna je od predavača ovogodišnjeg festivala KAKTUS 2019. Ona će, u okviru Dana inovacija, govoriti na veoma zanimljivu temu „Making Age a Non-Issue“. Tim povodom razgovarali smo sa njom o inovacijama u industriji lepote.

Koje su to inovacije u marketingu u beauty industriji?
Makeup video tutorijali i dalje su na samom vrhu. Oni predstavljaju najveći procenat pregleda video snimaka o lepoti, mnogo veći od reklama. Proširena stvarnost (AR) postoji već neko vreme, ali konačno je postala jednostavna za korišćenje i postoji više platformi koje podržavaju tu tehnologiju. Koristili smo Facebook sa AR-om za The Non-Issue koristeći njihov messenger za otkrivanje ekskluzivnog intervjua. Influenseri donose autentičnost brendovima i organski reach. Modeli zasnovani na pretplatama (tj. Birchbok, FabFitFun) omogućavaju potrošačima da isprobavaju više proizvoda svakog meseca. Na kraju krajeva sam put kupovine se promenio. Prešli smo sa: „Zainteresovan/a, posetiću vaš sajt“ do „jesam li to upravo kupila“ u svetu Instagrama.

Mislite li da su influenceri najznačajniji u marketingu u beauty industriji?
Influenseri su veoma važni za beauty industriju jer mogu da pruže pravi glas / mišljenje. Brendovi pokušavaju da transformišu influencera u nešto drugo i tada stvari prestaju da funkcionišu. Gubi se autentičnost tog influensera i njegovi pratioci to primećuju. Infliuenseri takođe gube autentičnost kada nisu lojalni brendu … ovo ne važi toliko za video tutorijale, koliko na kreativnu strategiju brenda. Influenseri koji rade za više brendova koji imaju istu vrstu proizvoda, ne odaju utisak autentičnosti, već isključivo „jure“ za novcem.

Šta mislite o važnosti uređivanja slika u marketingu na društvenim medijima?
Moramo prestati da razmišljamo editovanju fotografija kao o nečemu lošem… Mislim, svi smo imali neki promašaj kojeg se više ne želimo sećati i mislim da je to u redu. Skoro uvek je potrebno korigovati boje kako bi se dobila prava dubina i kontrast na fotografiji. Ako korigovanje i uklanjanje onoga što štrči ne remeti slanje klučne poruke, onda mislim da smo na pravom putu.

Šta mislite kako se beauty brendovi mogu izdvojiti u odnosu na ostale, s obzirom da imaju slične proizvode i ciljnu grupu?
Ovo je standardna dilema za sve brendove koji imaju slične proizvode. Ali verujem da svaki brend ima različit glas i svaki proizvod se na neki naćin razlikuje od drugog . Coco i Eve su sjajan primer kako se utisci koje generišu korisnici iskoriste i za brend komunikaciju. To je balzam, a ipak se čini posebnim na osnovu tih utisaka i cene. Glossier je započeo blogom i stvorio neviđenu interakciju sa korisnicima, poverenje i kupovinu kroz drugačiji način razmišljanja. Iskoristite to … budite drugačiji. Ističite se u masi. Učinite i izgovarajte stvari na svoj jedinstven način kako biste ostvarili komunikaciju sa svojom ciljnom grupom.

Mislite li da je uređivanje slika postalo zavisnost?
Verujem da smo svi postali stručni u obrađivanju fotografija u aplikacijama koje su nam dostupne. Mislim kakav je bio svet pre „smooth“ alatke … jesmo li svi imali nesavršenosti!?! Postoji kriva učenja koju svi moraju proći, to je ono što dizajneri prolaze dok savladavaju zanat. Počinjete sa osvetljenjem, zatim postajete malo avanturistički, zatim smešni, a zatim se vraćate u stvarnost … blažoj obradi. Svi prolazimo ovo putovanje.

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!