today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom

REGION – Jedna od najvećih hrvatskih IT kompanija, Infinum, preuzela je kreativnu digitalnu agenciju sa sedištem u Njujorku, ExpandTheRoom (ETR). Hrvatski nagrađivani tehnološki kolektiv, čiji su klijenti, između ostalih, Philips, KPMG, Porsche i Warner Brothers, ovim potezom širi svoj doseg u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi odgovorio na rastuću potražnju u oblasti strateške digitalne transformacije.

Infinum trenutno posluje iz osam kancelarija u Evropi i SAD-u, zapošljava oko 400 stručnjaka iz oblasti dizajna i razvoja digitalnih proizvoda te kontinuirano sarađuje s globalnim brendovima u stvaranju inovativnih rešenja za različite sektore uključujući automobilsku industriju, finansije, zdravstvo i retail.

“Glavna motivacija za akviziciju je uspostaviti jaču prisutnost u Sjedinjenim Državama. Postojeća kancelarija u Njujorku već ostvaruje odlične rezultate na najvećem tržištu za digitalne usluge na svetu, a uz pojačanja iz ETR-a moći ćemo svoje poslovanje da podignemo na viši nivo. Ponosni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu iskusnom i stručnom timu koji iza sebe ima snažnu bazu klijenata kao što su Citibank, ESPN, Reuters, Business Insider i Honda. Verujem da ćemo na ovaj način postojećim klijentima obezbediti još kvalitetniju uslugu, a uz veći tim u US-u lakše dolaziti i do novih klijenata.”, rekao je Nikola Kapraljević, CEO Infinuma.

Infinum i ETR, osim iskustva i komplementarne kompanijske kulture dele i sličan početak. Američku agenciju, koja se naročito ističe stručnošću u oblasti korisničkog iskustva i analitičkom pristupu, osnovala su dvojica prijatelja, James Cole (CEO) i Todd Doyle (Creative Director), a kroz godine okupili su tim od 24 stručnjaka koji će u saradnji s Infinumom sada moći da preuzmu još zahtjevnije projekte i veće klijente.

“Potražnja za vrhunskim korisničkim iskustvom je na vrhuncu. Uvođenjem tehnologija poput veštačke inteligencije, potrebe za digitalnom transformacijom samo će se dodatno povećavati. Ulazimo u novu eru te iz prve ruke vidimo da brendovi traže dodatnu ekspertizu kako bi se prilagodili novim okolnostima. S obzirom na te trendove, Infinum i ETR strateški se udružuju kako bi bolje vodili i usmeravali globalne klijente kroz izazove s kojima će se suočavati u budućnosti”, komentira James Cole, CEO kompanije ExpandTheRoom.

Stručnjaci američke digitalne agencije dodatno će pojačati Infinumove kompetencije. Zajedno će klijentima omogućiti dodatnu vrednost zasnovanu na strateškom dizajnu i modernim tehnologijama, uključujući inovacije iz oblasti veštačke inteligencije, korisničkog iskustva, internet stvari i kibernetičke sigurnosti.

Infinumova akvizicija finansirana je kombinacijom vlastitih sredstava i kredita EBRD-a. Odobreni kreditni okvir iznosi 10,8 miliona evra, a sredstva će se koristiti za ovu i buduće strateške akvizicije. Ovo predstavlja značajno novo poglavlje u rastu kompanije i još snažniji pristup najvećem svetskom tržištu za digitalne usluge.

Ovom akvizicijom Infinumovi konsolidovani prihodi rastu za nešto više od 20% u odnosu na prethodnu godinu te će u 2023 iznositi oko 29 miliona evra.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!