today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

IKOTEK dolazi u Srbiju i osnažuje menadžment tim

Ikotek USA, Inc., jedan od vodećih ODM (Original Design Manufacturer) proizvođača uređaja za IoT (Internet of Things) i pružalaca EMS (Electronics Manufacturing Services) usluga iz Sjedinjenih Američkih Država, objavio je svoje prisustvo u Beogradu, a u okviru svoje posvećenosti globalnom rastu i širenju tržišta. Ova strateška odluka jača položaj Ikoteka kao značajnog učesnika u tehnološkoj industriji, istovremeno šireći njegovu sposobnost pružanja inventivnih rešenja klijentima širom sveta. Osim toga, Ikotek je ojačao svoj EMEA menadžment tim, dovođenjem Vladimira Rakića za direktora Sektora istraživanja i razvoja EMEA regiona, i Juru Gantara za direktora Sektora prodaje.

Cilj prisustva u Srbiji je povećati sposobnost Ikoteka da pomogne evropskim klijentima pružajući im snažniju podršku u oblastima dizajna, razvoja i konsultacija za IoT rešenja. Ovo će klijentima omogućavati brži izlazak na tržište, istovremeno osiguravajući da Ikotek ostane na čelu dizajna uređaja i kontinuirano unapređuje dizajn proizvoda.

„Oduševljeni smo što širimo svoje prisustvo u Srbiji, zemlji poznatoj po tehnološkoj stručnosti i izvanrednom izvoru talenata“, rekao je Džo Peterson, izvršni direktor Ikoteka. „Naše ulaganje u Srbiju odražava naše poverenje u potencijal zemlje i našu posvećenost pružanju usluga klijentima na najvišem nivou. Radujemo se bliskoj saradnji sa lokalnim partnerima i značajnom doprinosu tehnološkom ekosistemu Srbije“.

Srbija se pokazala kao idealna destinacija za ekspanziju Ikoteka. Povoljno poslovno okruženje, jaka infrastruktura i politika koja podržava inovacije pružaju odličnu osnovu za Ikotekove operacije u regionu.

Ikotekova prisutnost u Srbiji ne samo da predstavlja značajan korak u globalnoj strategiji rasta kompanije, već istovremeno naglašava posvećenost podršci lokalnim ekonomijama i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje. Očekuje se da osnivanje kancelarije u Beogradu otvori značajan broj visokokvalifikovanih radnih mesta u regionu, dodatno jačajući poziciju Srbije kao tehnološkog centra za razvoj integrisanih (embedded) IoT rešenja za vodeće OEM (Original Equipment Manufacturer) proizvođače.

„Oduševljen sam što se pridružujem Ikoteku tokom ove uzbudljive faze u kojoj težimo proširenju prisustva kompanije u Evropi“, rekao je Vladimir Rakić, direktor za istraživanje i razvoj. “ Zajedno sa lokalnim timom predano ću raditi na našem rastu na ovom tržištu, kako bismo pružili izuzetnu uslugu našim klijentima“.

„Radeći u IoT tržištu već mnogo godina, jasno vidim mnogo poslovnih prilika za Ikotek u EMEA regionu i radujem se njihovom ostvarivanju. Sa operacijama u Evropi, bićemo još brži u pružanju kompletnih ODM i EMS usluga“, rekao je Jure Gantar, direktor prodaje.

Kompanija planira da sarađuje sa lokalnim obrazovnim institucijama i organizacijama radi pružanja obuka i mentorstva, negujući sledeću generaciju tehničkih talenata i podstičući inovacije u Srbiji.

Svojim prisustvom u Srbiji, Ikotek ima za cilj da ubrza tempo inovacija, uspostavi strateška partnerstva i dalje ojača svoju poziciju jednog od globalnih IoT lidera. Kompanija ostaje posvećena pružanju izuzetne podrške svojim klijentima, osnažujući organizacije i pojedince transformacijom digitalnih rešenja.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!