Igra Rock’n’ Roll cela Jugoslavija (i Bugarska i Albanija)

U petak u hotelu Jugoslavija u Beogradu okupili su se predstavnici cele New Moment regionalne kreativne scene iz svih bivših jugoslovenskih republika, ali i Bugarske i Albanije gde kompanija ima svoja predstavništva. Povod za to bio je objavljivanje New Moment Magazina za Art i Advertising pod naslovim A History of Advertising in Eastern Europe.
Tom prilikom grupa Električni Orgazam održala je koncert uz koji su se zabavljali naši najtalentovaniji kreativci iz regije. Zabavi su prisustvovali i Jelena Maćić, Dragana Ćosić, Anđelija Vujović, Đoka Kortina, Ivan Bekjarev, Jelena Blečić i mnogo drugi. Goste je pozdravio domaćin Žarko Sakan, Predsednik kompanije New Moment.
„New Moment magazin broj 33 projekat je rekonstruisanja jedne moguće istorije oglašavanja u Istočnoj Evropi, sa ciljem da se ispriča i sačuva sećanje na Dragana Sakana, osnivača i kreativnog direktora magazina i druge pionire profesije, koji su kreirali oglašavanje svetskih dometa u vreme dok je Zapad od Istočne Evrope očekivao samo propagandu. Sadržaj čine lične priče neposrednih učesnika, koji su stvarali oglašivačku profesiju u bivšoj Jugoslaviji, kao i internacionalnih kreativaca koji su, na bilo koji način, dolazili u dodir sa tadašnjom jugoslovenskom scenom. Među njima su: Bob Isherwood, Bob Garfield, Donald Gunn, Andrew Rawlins, Aleksandar Zoograf, Nadežda Milenković, Jugoslav Vlahović, Lazar Džamić, Meta Dobnikar, Goran Marković, Vladimir Čeh i drugi“, navodi se u saopštenju agencije New Moment.
Broj je objavljen na engleskom jeziku, a dizajn je, u skladu sa temom, vođen idejom da se reprodukuju dizajn tehnike iz epohe pre nastanka Photoshop-a i kompjutera, pa je za svaku stranu magazina ručno pravljen poseban kolaž, a zatim fotografisan.
New Moment New Ideas Company ima svoje kancelarije u deset zemalja jugoistočne Evrope i deset kreativnih centara – Beograd, Podgoricu, Zagreb, Ljubljanu, Sarajevo, Banja Luku, Sofiju, Skoplje, Tiranu i Prištinu. Regionalna kompanija New Moment ima 200 zaposlenih i preko 250 klijenata.
U okviru kompanije posluju New Moment Advertising, PR, Design, Digital, BTL, Event i New Moment Production. Od 2003. godine, New Moment Komapanija je zvanično postala deo jedne od najvećih svetskih oglašvačkih mreža Young & Rubicam.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari