IF! – italijanski festival kreativnosti od 7. do 9. novembra u Milanu

SVET – Šesti po redu IF! – italijanski festival kreativnosti biće održan od 7. do 9. novembra u Milanu, najavili su organizatori.

Emanuele Nenna (President, UNA), Jack Blanga (Council Member ADCI), Davide Boscacci (Organizing Committee IF!) i Paola Marazzini (Director Agency and Strategic Partnerships, Google) otkrili su u Kanu prve detalje festivala, a koji je pre svega usmeren na italijansko tržište, ali sa sve većim međunarodnim opsegom.

Festival će, tokom tri dana, pokrenuti između ostalog i tri velike teme. Prva se odnosu na hrabre odluke i izbore u kreativnoj industriji, gde će se govornici osvrnuti na kampanje iz prošlosti i analizirati situacije koje su ih izvukle iz zone komfora. Druga tema se odnosi na promenu perspektive, odnosno kako komunikacija i podsticanje rasta poslovanja ide ruku pod ruku sa edukacijom, definisanjem novih paradigmi, otkrivanje novih pristupa itd. Treća tema se odnosi na (ne)poredovanje, što je, kako navode organizatori, ključna reč u eri post-digitalne revolucije, a odnosi se na ulogu medija danas.

Na događaju se očekuje veliki broj govornika iz Italije, ali i međunarodnih stručnjaka. Studenti su dobrodošli na festivalu, a za njih će biti pripremljen poseban sadržaj sa sesijama i formatima posvećenim novoj generaciji komunikatora.

„Komunikacijska industrija se brzo kreće i nameće promene i potrebu da se gleda napred i odgovori na sve izazove koji iz tih promena proizilaze. Danas tržište zahteva brzo razmišljanje, hrabrost i prave alate. Potrebno nam je više rasprava, deljenja i kohezije sa drugim sektorima koji podstiču kreativnu misao“, rekao je Emanuele Nenna, predsednik UNA.

„Danas, više nego ikada, kreativnost je odlučujući faktor u svakom projektu koji se tiče poslovanja, razvoja ili inovacija“, kaže Vicky Gitto, predsednik ADCI – Art Directors Club Italiano i dodaje: „Pravi podsticaj koji može generisati vrednost i dati konkurentsku prednost onim kompanijama koje znaju kako da se integrišu i daju na važnosti idejama, čak i u veoma složenim procesima. A IF! je upravo to, trenutak plodne debate kao i proslava onih projekata koji su u različitim medijima pomaknuli granice kreativnosti, čime se stvara vrednost.“

Više informacija o festivalu pronađite na sajtu https://2019.italiansfestival.it/


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari