Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

IDEA, Roda i Mercator pokrenuli veliki projekat za očuvanje životne sredine

Kompanija Mercator-S je u 15 odabranih prodavnica pokrenula pilot projekat kompostiranja ostataka voća i povrća. To znači da se umesto otpada dobija izvanredan kompost koristan za uzgajanje biljaka u njivama, baštama, kao i za saksijsko cveće.

Naš sistem je maksimalno efikasan i količine otpada voća i povrća su male. Ipak, odlučili smo da svedemo ovaj organski otpad na nulu, i da od njega napravimo nešto korisno za prirodu. Tako je nastalo prvih 2,5 tone komposta u ovom uspešnom pilot projektu, rekla je Jasmina Brajdić, direktorka sektora kontrole kvaliteta, kompanije Mercator-S.

Kompost nastaje prirodnim procesom razlaganja organske materije, kao što su baštenski otpad i ostaci od hrane. Korišćenjem komposta se podiže kvalitet zemljišta i umanjuje efekat staklene bašte.

Planiramo da ovu inicijativu proširimo na sve prodavnice u našem sistemu i time damo veliki doprinos ekologiji, ali i cirkularnoj ekonomiji, dodala je Brajdić.

Mercator-S je upravo lansirao i edukativnu web-stranicu RECIKLOPEDIJA, čiji je cilj da svojim korisnim informacijama i zanimljivim sadržajem doprinese promeni navika pri kupovini, pripremi i čuvanju namirnica, jer se u Srbiji, prema relevantnim izveštajima, godišnje baci čak 35 kilograma hrane po glavi stanovnika.

Pored pametnih presa koje služe za reciklažu limenki, reciklomata za sve vrste ambalaže, štampanja promotivnih kataloga na recikliranom papiru, ponudi biorazgradivih kesa, i brojnih drugih društvenu-odgovornih inicijativa, kompostiranje i reciklopedija najnoviji su ekološki projekti koji su u fokusu kompanije Mercator-S, zaključuje se u saopštenju.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!