Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

IAB akademija konačno u Srbiji

Poslednjih godina u svetu je prisutan trend rasta ulaganja u onlajn oglašavanje koji nije zaobišao ni Srbiju. Po određenim procenama vrednost domaćeg tržišta internet oglašavanja, koja je u 2011. godini iznosila 12,2 miliona evra, trenutno se kreće od 15 do 20 miliona evra i za očekivati je da će ovaj trend rasta biti nastavljen i u narednim godinama. Kompanije će svakako morati da rade na unapređuju komunikacije sa potrošačima na e-tržištu, s obzirom na činjenicu da oko tri miliona ljudi u Srbiji koji donose odluku o kupovini, koristi internet i ima profil na nekoj od društvenih mreža. Rast domaćeg digitalnog tržišta je nesporan, ipak ukupna vrednost ulaganja u onlajn oglašavanje mogla bi biti znatno veća kada bi kompanije u Srbiji u potpunosti prepoznale njegov značaj i potencijal.
Upravo u cilju edukacije domaćih kompanija i agencija o ovoj oblasti, Biro za interaktivno oglašavanje – IAB Serbia, krajem prošle godine osnovao je IAB Academy i održao edukativne kurseve koji su bili najavljeni na drugoj po redu konferenciji Digital Day 2012. Za mesec dana 50 polaznika uspešno je završilo obuku u oblasti digitalnog marketinga, u okviru koje im je omogućeno da jasnije razumeju domaće i regionalno tržište digitalnog marketinga, glavne igrače i njihovu ulogu na tržištu, komunikacijske kanale, modele plaćanja, elemente i strategije za sprovođenje uspešne digitalne kampanje itd. kao u da se upoznaju sa najboljim primerima i mehanizmima iz internacionalne prakse digitalnog oglašavanja.
Kurs „Osnove digitalnog marketinga” predstavlja osnovni program obuke, realizovan prema preporuci IAB Europe, koji će se održavati redovno i tokom ove godine, a prvi termini su zakazani za kraj februara meseca. Pored ovog osnovnog kursa, predviđeno je organizovanje i specijalističkih kurseva, seminara i radionica u oblasti marketinga na internet pretraživačima, social marketinga, displej oglašavanja, oglašavanja na mobilnim uređajima itd. za sve polaznike koji su zainteresovani za dalje usavršavanje u različitim oblastima digitalnog marketinga.
Kroz edukaciju i podizanje svesti o značaju i mogućnostima interneta kao oglasnog medija IAB Serbia i IAB Academy nastoje da doprinesu razvoju kako domaćeg tako i regionalnog tržišta digitalnog i interaktivnog oglašavanja. Zahvaljujući zajedničkim aktivnostima IAB Europe i IAB Serbia, Srbija se prošle godine po prvi put našla u jednoj od najznačajnijih Evropskih studija o savremenoj upotrebi medija – Mediascope Europe 2012, upisujući time svoje ime na digitalnu mapu Evrope.

Izvor: IAB Srbija

 

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!