HURA od Vlade RH traži snažnije mere za očuvanje radnih mesta, HUP podržao zahtev

REGION – Nakon paketa mera za pomoć privredi koji je Vlada Republike Hrvatske predstavila 24. marta, Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) po hitnom je postupku uputila dopis predsedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvu finansija, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, Hrvatskoj gospodarskoj komori i čitavom nizu drugih relevantnih adresa u kojem predlaže konkretne dodatne mere preko potrebne za očuvanje radnih mesta i ublažavanje udara vandredne situacije na realni sektor.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) podržala je zahtev članova HURA-e prema Vladi RH te će u svoju intenzivnu svakodnevnu komunikaciju s nadležnim institucijama uvrstiti i one predloge iz HURA-inog dopisa koji još nisu postavljeni pred izvršnu vlast. U zahtevima se HURA-i pridružila i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ).

Komunikacijska industrija već je sada itekako pogođena privrednim posledicama sprečavanja širenja koronavirusa, a potom i posledicama zemljotresa, u kojem su značajnu štetu pretrpeli i brojne kancelarije agencija članica HURA-e smešteni u centru Zagreba. Prvi i najvažniji cilj dodatnih mera koje HURA i HUOJ predlažu Vladi RH jeste očuvanje radnih mesta – ako kriza potraje te izostane snažnija i reakcija države od ove koju imamo sada, brojni zaposleni industrije tržišnih komunikacija, kojima je ona dosada pružala radne uslove te ostanak i rad u Republici Hrvatskoj za njih činila itekako privlačnima, ostaće bez posla. Drugi je cilj dodatnih mera ublažavanje nagloga privrednog pada odnosno udara na realni sektor i sprečavanje potpunog prestanka obavljanja delatnosti komunikacijske industrije.

Iz HURA-e i HUOJ-a dopisom su još jednom pozvali državnike i državu da podrže svaki oblik privredne delatnosti koji se može održati u uslovima pandemije bez ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana Republike Hrvatske.

Više informacija pročitajte OVDE.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari