Human u finalu za Webby Awards nagradu!

REGION – Međunarodna akademija digitalnih nauka i umetnosti (IADAS) proglasila je finaliste ovogodišnjeg 24. izdanja Webby Awards nagrade, međunarodno priznate kao jedne od najprestižnijih nagrada na internetu. Za razliku od prethodnih godina kada se nagrada dodeljivala u New Yorku, zbog trenutnih okolnosti ovogodišnja se dodela odvija online, pa tako ovogodišnji Webby nosi naziv “WFH: Webbys From Home”.

Zanimljivost ovogodišnjeg finala je ulazak hrvatske agencije Human u odabrano društvo velikih igrača na međunarodnom digitalnom tržištu. Human je ušao u finale u kategoriji Najbolje prakse na webu za svoju web stranicu humaninteraction.com. Glas za Human u kategoriji Webby People’s Voice moguće ja dati na adresi https://bit.ly/human-webby, najkasnije do 7. maja.

„Svi smo jako srećni i uzbuđeni oko Webby-ja. To je stvarno veliko priznanje, na svetskom nivou. Još ako ga osvojimo, biće spektakl!“, rekao nam je Vanja Bertalan, CEO Humana.

Akademija ocenjuje prema šest kriterijuma izvrsnosti
Stranicu Human odlikuje direktna i opuštena komunikacija, efektna fotografija i video pa čak i inače retko čitljiva politika privatnosti koja u slučaju Humana to nije, čime je osvojila simpatije međunarodnog IADAS žirija među kojima se nalaze najveći digitalni stručnjaci.

Kategorija Best practices jedna je od najstrožih kategorija i služi kao standard industrije za korišćenje inovativne i napredne prakse u izrade web stranica. Radovi moraju da pokažu izvrsnost prema svih šest kriterija Akademije: sadržaju, strukturi, navigaciji, vizuelnom izražaju, interaktivnosti, funkcionalnosti i ukupnom iskustvu.

Od ostalih finalista izvan kategorije nalaze se mnoga poznata imena među kojima su HBO, NASA, Spotify, Saturday Night Live, BBC, Lego, UNICEF ali i pojedinci: Leonardo DiCaprio, Idris Elba, Wiz Khalifa, Serena Williams i Tom Hanks za koje je žiri ocenio da su svojom aktivnošću doprineli razvoju interneta prošle godine.

Pobednici 24. Webby Awards i Webby Poeple’s Voice biće proglašeni 27. maja.


Oceni tekst

1,50 od 5
Loading...

Komentari