today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Zelena čistka u Hrvatskoj!

REGION – World Cleanup globalna je godišnja akcija kojoj je cilj da aktivira što veći broj ljudi za čišćenje okoline, u jednom danu. Ove godine u akciji učestvuje najveći broj zemalja do sada, a prvi put priključila se i Hrvatska. Udruženje Žmergo, koje se prihvatilo organizaciju projekta za Hrvatsku, pozvalo je agenciju Bruketa&Žinić OM da se uključi u oblikovanje akcije.
Zadatak je za početak bio osmisliti ime i vizuelni identitet, a zatim i komunikacijsku kampanju, navodi se na sajtu ove agencije. Kako se radi o prvoj godini pokretanja World Cleanup-a u Hrvatskoj, potrebno je postići maksimalnu svesnost nacije oko inicijalnog problema zagađenja, te same akcije. Potrebno je zainteresovati medije i preneti informaciju do najšireg kruga javnosti. Prenošenje informacije i postizanje svestnosti osnovni su preduslovi za krajnju odluku na aktivaciju. A što se više građana aktivira, to će uspešniji biti rezultati čišćenja Hrvatske.
U agenciji kažu da je jedan od izazova bio i diferencirati ovu od raznih drugih ekoloških akcija – postići vidljivost, prepoznatljivost i regrutovati maksimalan broj učesnika. Strategija je razvijena iz potrebe promene svesti o nečišćenju, a osnovna ideja je zato poziv svakome od nas – očisti sam svoj put u budućnost.
Ime i logotip akcije izrasli su upravo iz ovog poziva i ideje pozitivnog pomaka kojeg zajedno zaista možemo učiniti, rekli su u agenciji Bruketa&Žinić OM. Formulisan kao svojevrsni pokret otpora protiv zagađenja, ali i inercije spram trenutnog stanja, projekt World Cleanup u Hrvatskoj postao je Zelena čistka.

Izvor: Bruketa&Žinić OM

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!