Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Hrvatska dobija novu nacionalnu televiziju

REGION – Agencija za elektronske medije završila je konkurs za koncesiju nove nacionalne televizije. U igri su, kako jutarnji.hr nezvanično saznaje, četiri glavna konkurenta: moćna grčka medijska kompanija Antenna Grupe, Nova TV, RTL Hrvatska i Nezavisna televizija.
Vlasnik Antenna Grupe je vlasnik grčki milijarder Minos X. Kyriakou. Njegova kompanija je već ušla na medijsku scenu u Srbiji i pokrenula Prvu srpsku televiziju, zatim u Sloveniji i Crnoj Gori. U Hrvatsku, kako nezvanično saznaje jutarnji.hr, želi da uložiti značajna sredstva. Minos X. Kyriakou je Antenna Grupe osnovao 1988 kada je lansirao prvu radijsku stanicu, a onda je krenuo s televizijama. Danas emituje na tri kontinenta, Evropi, Americi i Australiji. Na Balkan je počeo da se širiti 2000. kada je kupio bugarsku televiziju.
U razgovorima s čelnim ljudima hrvatskih TV kuća jutarnji.hr saznaje da strahuju od mogućeg ulaska nove kompanije na slabo hrvatsko tržište jer trenutna poslovna klima nije podsticajna ni za njih same. Prošlu godinu je Nova TV završila s gubitkom nakon oporezivanja u visni od 790 000 evra, a RTL Hrvatska zabeležila je gubitak od 12 miliona evra. Prijavile su prihode od 45,5 milijuna evra (Nova TV) i 32 miliona evra (RTL Hrvatska). U tim televizijskim kućama, kažu, da im se poslovanje u prvom tromjesječju ove godine popravilo, ali priznaju da su i dalje u gubitku.
Nezavisna televizija nije u gubitku: lani je prijavila dobit nakon oporezivanja od 30 500 evra, a prihodi su im iznosili 1,4 miliona evra. Net TV tek se juče, poslednjeg dana konkursa, javio za koncesiju.

Izvor: jutarnji.hr

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!