today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Hitler u kampanji za promociju šampona

Turski oglas za šampon, u kome se pojavljuje Adolf Hitler, izazvala je negodovanje i bes kod jevrejskih grupa širom sveta koje su pozvale da se oglas odmah povuče.
„Potpuno je nedopustivo da se u te svrhe koristi Hitler, koji je jasan primer okrutnosti i divljaštva“, navodi se u saopštenju turske Jevrejske zajednice povodom TV oglasa od 12 sekundi , prikazanoj prošle nedelje. Oglasni TV spot za muški šampon „Biomen“ prikazuje Hitlera koji gestikulira i drži govor pun entuzijazma, pozivajući muške kupce da kupuju ovaj proizvod, koji je „100 posto muški“. „Ako ne nosite žensku haljinu, ne treba da koristite ni njen šampon“, kaže on u spotu.

Jevrejske organizacije u Turskoj zatražile su od kreativne agencije da povuče oglasno rešenje. Korišćenje Hitlera „koji je bio odgovoran za masovno ubistvo šest miliona Jevreja i milione drugih u Holokaustu da prodaje šampon je gnusan i bedan marketinški potez“, rekao je direktor Lige koja se bori protiv antisemitizma i koja se nalazi u SAD-u Abraham H. Foksman. „To je poruga na sećanje na one koji su nastradali u Holokaustu, one koji su preživeli i one koji su se borili da pobede Naciste“, dodao je Foksman, koji je preživeo Holokaust.

Izvor: Tanjug

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!