Hitler u kampanji za promociju šampona

Turski oglas za šampon, u kome se pojavljuje Adolf Hitler, izazvala je negodovanje i bes kod jevrejskih grupa širom sveta koje su pozvale da se oglas odmah povuče.
„Potpuno je nedopustivo da se u te svrhe koristi Hitler, koji je jasan primer okrutnosti i divljaštva“, navodi se u saopštenju turske Jevrejske zajednice povodom TV oglasa od 12 sekundi , prikazanoj prošle nedelje. Oglasni TV spot za muški šampon „Biomen“ prikazuje Hitlera koji gestikulira i drži govor pun entuzijazma, pozivajući muške kupce da kupuju ovaj proizvod, koji je „100 posto muški“. „Ako ne nosite žensku haljinu, ne treba da koristite ni njen šampon“, kaže on u spotu.

Jevrejske organizacije u Turskoj zatražile su od kreativne agencije da povuče oglasno rešenje. Korišćenje Hitlera „koji je bio odgovoran za masovno ubistvo šest miliona Jevreja i milione drugih u Holokaustu da prodaje šampon je gnusan i bedan marketinški potez“, rekao je direktor Lige koja se bori protiv antisemitizma i koja se nalazi u SAD-u Abraham H. Foksman. „To je poruga na sećanje na one koji su nastradali u Holokaustu, one koji su preživeli i one koji su se borili da pobede Naciste“, dodao je Foksman, koji je preživeo Holokaust.

Izvor: Tanjug


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari