Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Hakerski napad na sajt agencije “Alma Quattro”

Najnovija žrtva visokotehnološkog kriminala u Srbiji je kompanija „Alma Quattro“, u čije ime je juče na brojne internet adrese stiglo lažno obaveštenje da to preduzeće prestaje sa radom. Ista dezinformacija je objavljena na lažnom sajtu kojim je do detalja iskopirana zvanična prezentacija kompanije, piše „Blic“.
Kompanija koja se skoro 20 godina bavi spoljnim oglašavanjem putem bilborda oglasila se ovim povodom, a u svom saopštenju navodi da je u cilju širenja dezinformacije kreirana lažna stranica (www.almaquattro.org) identičnog izgleda kao prezentacija kompanije (www.almaquattro.rs). „Alma Quattro“ upozorava da su, osim toga, mejlovi sa lažnim saopštenjem dolazili sa adrese almaquattro.org@gmail.com, dok su registrovani i zvanični domeni firme aqyu.com i almaquattro.rs. U tekstu na veb stranici, pod nazivom „Alma quattro prestaje sa radom – javne površine se oslobađaju“, stoji da firma obustavlja rad i vraća gradu javne površine, a građanima „isplaćuje naknade za oteto vreme“.
„Ovo je najmanje što možemo da uradimo. Novac koji trenutno posedujemo vraćaćemo građanima u količinama od 10 evra po sekundi gledanja u naše reklame, retroaktivno. Svi građani koji nam se jave sa svojom procenom ukupnog vremena istrošenog gledajući naše reklame dobiće refund nova“, piše u obaveštenju na lažnom sajtu.
Kompanija „Alma Quatrro“ ističe da je ovim neistinama naneta ogromna šteta njihovoj firmi, jer ona i dalje postoji i komercijalno posluje kao i prethodne dve decenije. „Javnost i klijenti su dovedeni u zabludu. O svemu je obaveštena specijalizovana služba za visokotehnološki kriminal pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije koja će u skladu sa zakonom i ovlašćenjima ispitati ceo ovaj incident“, rekli su za „Blic“ iz te kompanije.

Izvor: Mondo

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!