Grand kafa prvi put upotrebila BLOCKCHAIN tehnologiju u svojoj industriji

Zoran Golub, direktor marketing i Daniela Ribarić, rukovodilac nabavke sirove kafe, Grand kafe, na onlajn događaju predstavili su novitete iz ove kompanije. U pitanju su Single Origin, gourment mlevene kafe sa geografskim poreklom, kojima se kompanija koja posluje u okviru Atlantic grupe priključuje svestkim trendovima, naročito u oblasti održivosti i transparentnosti, ali i korišćenja najnovijih digitalnih tehnologija u komunikaciji sa potrošačima.

Naime, ambalaža dva nova Single Origin proizvoda – Grand Brazil Cerrado i Grand Rwanda Bourbon – opremljena su QR kodovima, kojima potrošač uz pomoć blockchain tehnologije, može da otkrije kompletan proces nastanka svog omiljenog napitka – od farme do šoljice. Skeniranjem koda, putem inovativne Farmer Connect platforme, potrošač dolazi do dalekih predela Ruande i Brazila i ima mogućnost da upozna farmere koji uzgajaju kafu koja se nalazi u kesici.

„Za globalnu budućnost i održivost kafe transparentnost postaje sve bitnija: važno je da znamo kako je kafa gajena, da li je uzgajana na odgovoran i održiv način. Naša ideja je da celu priču sa farmerima ili sa nekim ko radi na uzgoju kafe, personalizujemo kako bismo lokalnog potrošača upoznali sa kompletnim procesom gajenja kafe. Putem Farmer Connect platforme, koja koristi blockchain tehnologiju, potrošači će jednostavnim skeniranjem pakovanja, prvi put biti u prilici da pogledaju celokupan put kafe – od plantaže do šoljice kafe“, rekao je Zoran Golub, direktor marketinga Grand kafe. On je dodao i da nova linija proizvoda otvara brojne mogućnosti za lansiranje inovativnih proizvoda i da se može očekivati da će ona u budućnosti biti proširena.

Saradnja sa Farmer Connect organizacijom ima i humanu notu, jer skeniranjem koda na kesici kafe imate mogućnost da donirate novac i time podržite projekte obezbeđivanja čiste pijaće vode i održivih ekosistema u zemljama odakle kafe stižu, što je za život i rad ovih farmera uzgajivača od presudne važnosti.

Osim toga, nova Grand Single Origin kafa je prva sveže mlevena kafa u Srbiji koja je upakovana u ekološki prihvatljivu ambalažu koje se može reciklirati.


Oceni tekst

3,00 od 5
Loading...

Komentari