Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Gotovo pola Facebook korisnika nikada ne klikne na oglase

Istraživanje sprovedeno od strane agencije Greenlight pokazalo je da 44% svih korisnika društvene mreže Facebook nikada nije niti ikada namerava da klikne na oglase ili sponzorisane postove dok koriste ovaj sajt. S obzirom da je Facebook jedno od najmoćnijih oruđa za pristup kompanija i brendova svojim fanovima, ovakva brojka je poprilično zapanjujuća u negativnom smislu, jer su te iste kompanije platile značajne sume novca kako bi se njihovi oglasi pojavljivali tačno određenim ciljnim grupama.
Verovatno je ovo i glavni razlog zašto je kompanija General Motors u utorak prošle sedmice povukla celokupno svoje ulaganje u oglašavanje preko Facebook – a vredno 10 miliona dolara. Razlog koji je kompanija navela za ovakav potez jeste da Facebook – ov servis nije obezbedio željene rezultate.
U studiji pod nazivom “2011-2012 Search & Social Survey”, Greenlight je ispitanicima svih starosnih grupa i zanimanja, uključujući i studente, advokate, računovođe, medicinsko osoblje, itd, tražio da se izjasne o svojim navikama i ponašanju u odnosu na društvenu mrežu Facebook. Pored toga što se njih 44% izjasnilo da nikada ne klikće na Facebook oglase, 3% ispitanika reklo je da to redovno radi, dok 10% ispitanika priznaje da često “padaju” na oglase.
Facebook nastoji da oglase koje postavlja na sajtu prikazuje na što diskretniji način, ali ipak korisnici nisu toliko imuni na reklamne blokove. Ako nešto može da iznervira prosečnog korisnika Facebook – a, to je kada ih neko “navlači” na reklame i oglase u trenucima kada samo žele da provere svoj profil ili šta se dešava sa njihovim prijateljima. Oko 30% korisnika Facebook – a u velikoj meri nema poverenje u ovu društvenu mrežu po pitanju njihovih ličnih podataka, budući da se oglasi na Facebook – u prikazuju isključivo ciljnim grupama koje se određuju upravo na osnovu tihpodataka Dakle, da bi Facebook ostao konkurentan i održao konstantan rast svojih korisnika, nešto će morati da se promeni u odnosu lični podaci korisnika – plaćeni oglasi.

Autor: Miloš Petrović
Izvor i foto: ITBox

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

2 KOMENTARA

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!