Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Gde žive mikroinfluenseri?

Kako iskoristiti novi talas u influenser marketingu i dobiti influensere koji to nisu, a više im se veruje? Uvodimo vas u svet mikroinfluensera, tamo gde uticaj vredi mnogo više, a nema cenu.

Na radionici, u okviru Izazov Foruma, Andrea i Slavica iz Pionira pričaće na ovu temu i razrešiće nedoumice koje može da izazove pojam mikroinfluenser. Ovim tekstom želimo da vas pozovemo da budete za našim stolom ako vam je potrebna pomoć oko vaših budućih digitalnih strategija i kampanja u kojima će mikroinfluenseri zauzimati važan deo.

KO SU MIKROINFLUENSERI?
Ako vas reč mikroinfluenser, u slobodnom prevodu, navodi na to da ih shvatate kao »male influensere« moramo vam reći da to nije tačno. Neinfluenser je možda bolji pojam. MIkroinfluenseri nemaju pratioce, već prijatelje ili poznanike. Imaju značajan, a ne ogroman broj pratilaca. U većini slučajeva ne moraju biti plaćeni, već primećeni i praćeni. Za njih je to prihvatljivo, jer oni nisu influenseri.

PARADOKS
Iako kontradiktorno zvuči, upravo je mali broj pratilaca njihova prednost. Jer je ta publika hiper-angažovana. O tome su govorili i Brajan Frimen i Kejt Edvards dok su tražili način da prevaziđu ono što zovu „influenser authenticity paradox”. Po njihovom mišljenju prednost mikroinfluensera je u tome što su bliži ljudima, oni su deo njihove komune i samim tim imaju veći uticaj na njih kao i na odluke koje donose. Kada broj pratilaca počne da raste, stopa angažmana se smanjuje. I nastavlja da se drastično smanjuje dok se baza folovera povećava.

MIKRO INTERVJU SA MIKROINFLUENSEROM
Napomena: ovo nije pravi intervju. Mikroinfluenseri nisu toliko poznati, zato ih niko ne pita za intervju. Ali bi intervju sa mikroinfluenserom mogao ovako da izgleda, a brendovi su ti koji bi morali više da razgovaraju sa njima.

A: Kako si odlučio da postaneš mikroinfluenser?
B: Ja nisam mikroinfluenser. Samo radim ono u čemu uživam, imam svoje mišljenje i stavove i spreman sam da ih javno iznosim. Na isti način na koji bih pokazao svom drugu, sestri, bratu. Iskreno i prirodno.

A: Da li misliš da si popularan?
B: Popularan nije prava reč, ali poznat sam u svom društvu. Ja nisam neko koga ćete videti u TV reklamama ili na bilbordima. Mene ćete sresti u prevozu, na pešačkom prelazu, srešćemo se u komentarima na društvenim mrežama. Možda ćemo baš mi razmeniti mišljenja ili ćete vi biti jedni od onih kojima će se svideti neki moj post.

A: Da ispred tebe stoji marketing manager nekog brenda šta bi mu rekao?
B: Ne znam. Nikad nisam o tome razmišljao. Ja se ne bavim marketingom, ali volim neke brendove i ne bih voleo da me razočaraju.

NA KRAJU PRIČE…
Kao što influenseri imaju neku vrstu celebrity statusa, tako su mikroinfluenseri svakodnevni potrošači. Rad sa mikroinfluenserima je ušteda ili dodatno osvajanje prostora i povećanje dosega poruke nekog brenda. Vreme je da iz fioka izvadite sve dobre ideje, jer ovo je pravi trenutak da one pokažu svoj potencijal, a mikroinfluenseri postanu rešenje za njih.

Više o ovoj temi biće reči na forumu IZAZOV 2018, u okviru radionice koju organizuju Pioniri Communications 12. marta u hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu.

Autor teksta: Pioniri Communications

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

1,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!