Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Futura FTW pokrenula projekat #PLAYFORSKATEISTAN

REGION – Slovenačka agencija Futura FTW osmislila je globalni dobrotvorni gaming projekat #playforskateistan.

Futura FTW, DDB Group Germany i nevladina organizacija Skateistan u dobrotvornom projektu #Playforskateistan okupili su kreatore i igrače skateboard igara. Nadahnuti pričama iz stvarnog života dece iz ugroženih područja, stvorili su tri lika s kojima igrači mogu skateboardovati i ujedno ih darovati za decu koja zbog globalnih sukoba nemaju detinjstvo kakvo bi trebala da imaju. Cilj projekta je prikupljanje sredstava za decu i promovisanje osećaja pripadnosti između ugrožene dece širom sveta i one koja se nalaze izvan tih područja.

Od 2007. nevladina organizacija Skateistan sa sedištem u Nemačkoj obezbeđuje sigurne prostore, pozitivne uzore i osećaj zajednice deci koja žive u oblastima s visokim nivoum sukoba kao što su Avganistan, Južna Afrika i Kambodža. Opasni uslovi u kritičnim područjima otežavaju im delovanje u ovim vremenima, zato su morali pribeći novim načinima prikupljanja podrške i donacija, kojima bi i dalje obezbeđivali program i sigurno okruženje za decu.

Iskusni stručnjaci agencija Futura FTW iz Ljubljane i DDB Nemačka povezali su se s gaming zajednicom na internetu, pod nazivom „modding“, koja kreira i uključuje modifikacije poznate kao „mods“ u igrama – tri lika koja se mogu igrati nastala su na osnovu stvarnih učenika Skateistana i njihovih inspirativnih priča: Sara iz Avganistana, Natalia iz Južnoafričke Republike i Arun iz Kambodže.

Gameri iz celog sveta, uključujući i Sloveniju, sada mogu na playforskateistan.com skejtati u liku Sare, Natalie ili Arun, za šta za sebe biraju i posebne skateboarde s ohrabrujućim natpisima. Osim preuzimanja „modova“ (modifikovanih predmeta) za igru, svako može da donira i za podršku Skateistanu.

Ana Ribar, strateg projekta #Playforskateistan u Sloveniji, iz agencije Futura FTW, jedine agencije sa sveobuhvatnim pristupom gamingu i metaversu u regiji Adriatik, rekla je: „Projekat je bio jedinstven u svakom pogledu od samog početka. Pri modifikaciji elemenata bilo je najteže povezati se sa zajednicom, ali kad smo uspostavili pravu vezu, dogodilo se nešto čarobno – počela se stvarati organska zajednica neverovatno talentovanih ljudi iz celog sveta! Okupili su se izvanredni kreatori koji su bili voljni da posvete svoje slobodno vreme kako bi nam pomogli da izgradimo tako neverovatnu priču. Njihova jedina motivacija bila je podržati rad Skateistana i pozitivan uticaj koji će imati na decu.“

Peter Dobovičnik, direktor projekta, dodaje: „Projekat kombinuje domet dve supkulture koje su usidrene u životima mnogih pojedinaca – vožnju skejta i igranje. Povezali smo ih s ciljem da pomognu deci i mladima koji žive u teškim životnim okruženjima. Pokazalo se da dobrim projektom nije teško privući ljude iz celog sveta koji su spremni da žrtvuju svoje slobodno vreme za dobru svrhu. Ključni zadatak Futura FTW tima bio je da ideju koja je nastala u panevropskoj saradnji preneti pravim ljudima. I u tome smo savršeno uspeli.“

Svrha projekta je da se podstakne globalna skejterska gaming zajednica da se uključi u igru s likovima učenika iz Skateistana i na taj način omogući njima i ostalim učenicima da zahvaljujući prikupljenim donacijama mogu da voze skejt u stvarnom svetu.

Kreatori pozivaju igrače širom sveta vodeći se geslom: „Don’t just play a game – Play a part.“ #PlayForSkateistan

Projekat su podržali mnogi poznati streameri skejeterskih igara, kao što su JL_Nightmare i Shades Wade, kao i pravi profesionalni skejteri poput Walkera Ryana i TSG tima. Uz razigrane likove Saru, Nataliju i Aruna za decu iz zemalja trećeg sveta mogu igrati i donirati i igrači iz Slovenije. Projekat je već dopro do mnogih slovenačkih gaming ikona, a svoje oduševljenje s njima deli i Timotej Lampe Ignjić, slovenački bivši profesionalni skateboarder: „Mislim da je sjajno što se skejtovanje projektom prenosi i u drugo okruženje, posebno kada je reč o dobroj svrsi! Na taj se način u našem društvu, osim osećaja solidarnosti, mogu širiti i sport i timski duh“.

Futura FTW deo je globalne FTW (For The Win) mreže i deo je agencije Future DDB koja se fokusira na gaming industriju. Svojim naručiocima nudi globalna i regionalna rešenja za gaming, metaverse i e-sportove.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!