Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Futura DDB i McDonald’s trap muzikom osvojili generaciju Z

REGION – McDonald’s i marketinška agencija Futura DDB novom kampanjom 1+1 napravili su pomak od uobičajenog i pokazali razumevanje McDonald’s-ove uvek verne ciljne grupe – tinejdžera. A da je muzika najbolji način komunikacije s generacijom Z, prepoznao je kreativni direktor Future DDB Drago Mlakar.

Kampanja leži na trap pesmi Davida Vurdelje, široj javnosti poznatog Babyja Dooksa iz Bolesne braće, a upotpunio ju je video spot atraktivne koreografije i neuobičajenih kostima koji artistički podsećaju na krompiriće, burgere i wrap. Spot je režirala talentovana hrvatska filmska direktorica Marcella Zanki koja u svom radu, pa tako i ovom spotu, naglasak stavlja na snaže vizualne elemente s umetničkom podlogom. O uspešnosti kampanje govori podatak da spot za dve nedelje prikazivanja ima više od 530.000 pregleda što je nadmašilo i sve dosadašnje najbolje McDonald’sove video spotove.

Drago Mlakar, kreativni direktor agencije Futura DDB izjavo je kako je izazov bio jasan, a to je napraviti TVC kampanju za ciljnu grupu koja primarno ne gleda TV i dodao: „Napravili smo video spot koji se može gledati i slušati više puta, a sve s ciljem pozivanja tinejdžera na skeniranje QR koda koji ih iz dana u dan nagrađuje. Spot je bio primećen, voljen i omražen, a što se jasno vidi iz komentara. Meni najdraži je svakako onaj koji kaže – Da se sruši kuća onome koji ga je smislio.“

Kampanja 1+1 integrirana je na svim kanalima koji dopiru do ciljne grupe. Naglasak je na online kanalima, posebno društvenim mrežama, ali i javnom prevozu, bilbord i citylight plakatima i televiziji. Skeniranjem QR koda s video spota mladi su mogli da osvoje kupon u McDonald’s aplikaciji, a njime i besplatne krompiriće.

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!