Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Futura DDB i McDonald’s trap muzikom osvojili generaciju Z

REGION – McDonald’s i marketinška agencija Futura DDB novom kampanjom 1+1 napravili su pomak od uobičajenog i pokazali razumevanje McDonald’s-ove uvek verne ciljne grupe – tinejdžera. A da je muzika najbolji način komunikacije s generacijom Z, prepoznao je kreativni direktor Future DDB Drago Mlakar.

Kampanja leži na trap pesmi Davida Vurdelje, široj javnosti poznatog Babyja Dooksa iz Bolesne braće, a upotpunio ju je video spot atraktivne koreografije i neuobičajenih kostima koji artistički podsećaju na krompiriće, burgere i wrap. Spot je režirala talentovana hrvatska filmska direktorica Marcella Zanki koja u svom radu, pa tako i ovom spotu, naglasak stavlja na snaže vizualne elemente s umetničkom podlogom. O uspešnosti kampanje govori podatak da spot za dve nedelje prikazivanja ima više od 530.000 pregleda što je nadmašilo i sve dosadašnje najbolje McDonald’sove video spotove.

Drago Mlakar, kreativni direktor agencije Futura DDB izjavo je kako je izazov bio jasan, a to je napraviti TVC kampanju za ciljnu grupu koja primarno ne gleda TV i dodao: „Napravili smo video spot koji se može gledati i slušati više puta, a sve s ciljem pozivanja tinejdžera na skeniranje QR koda koji ih iz dana u dan nagrađuje. Spot je bio primećen, voljen i omražen, a što se jasno vidi iz komentara. Meni najdraži je svakako onaj koji kaže – Da se sruši kuća onome koji ga je smislio.“

Kampanja 1+1 integrirana je na svim kanalima koji dopiru do ciljne grupe. Naglasak je na online kanalima, posebno društvenim mrežama, ali i javnom prevozu, bilbord i citylight plakatima i televiziji. Skeniranjem QR koda s video spota mladi su mogli da osvoje kupon u McDonald’s aplikaciji, a njime i besplatne krompiriće.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!