today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Full-time posao i sopstveni biznis u isto vreme? Moguće je.

Da li je moguće da u jednoj kompaniji svaki 5. zaposleni razvija samostalne projekte i vodi sopstveni biznis pored full-time posla? Ukoliko pitate Evoke Group, odgovor je “da”!

Ovaj broj ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje s obzirom na to da u našoj industriji rade kreativci koji prirodno imaju potrebu da ispoljavaju svoju kreativnost na različitim poljima.

Mi smo razgovarali baš sa jednim takvim kreativcem. Irina Stojanović je Art Production Manager u kompaniji Evoke Group i koosnivač Photogrid samolepljivih zidnih galerija, a danas će sa vama podeliti svoje iskustvo.

Kako je nastala ideja za pokretanje Photogrid samolepljivih zidnih galerija?

Pre svega bih volela ukratko da objasnim šta je to Photogrid. Photogrid su samolepljive zidne galerije sa kojima izbegavate svako bušenje zidova. Uz brzo i lako online poručivanje, vaše personalizovane slike ili već gotove grafike vam stižu na adresu i olakšavaju proces uređenja doma.

Photogrid je nastao te slavne 2021. godine kada smo svi tokom pandemije pokušavali da pronađemo neku novu zanimaciju. Ideju je dobio moj partner, a ja sam je jako brzo usvojila. Odmah smo odlučili da krenemo, otvorili Instagram stranicu, pronašli štampariju, kao i prvobitno rešenje sistema za lepljenje slika. Jednom rečju, napravili smo MVP rešenje, poklonili se i počeli.

Volela bih da mogu da kažem da znam u šta sam se upustila, ali ni najmanje nisam bila svesna šta nas sve čeka. Naravno, kao i u svakom malom biznisu, bilo je tu uspona i padova za koje smo uvek pronalazili rešenja jer smo verovali u ideju.

Nakon dve godine rada Photogrid je ostao idejno isti, ali nas je podstakao da dalje širimo ideju i razvijamo priču u različitim pravcima.

Na koji način balansiraš između full-time posla i sopstvenog biznisa?

Mogu reći da je to u početku bilo lako. Nisam ni kapirala da zapravo radim dva posla i da se moj radni dan povećao sa 8h na 12h. Danas već to primećujem. Kako se obim posla znatno povećao, morale su da se promene i moje navike.

Ne mogu da lažem, privatni život mi je zapostavljen i bilo je teško pomiriti se sa tim, ali sam znala da će mi to kasnije doneti mirniji život i bolju budućnost. Da ne pričam o promenama na mom ličnom razvoju – eksponencijalni rast je sam usledio posle mora izazova sa kojima sam se susrela. To me je i navelo da pronađem balans i naučim da postavljam prioritete.

Koliko ti znači podrška tvojih kolega iz firme?

Smatram da ovakve stvari ne treba tajiti, pogotovu ne od ljudi sa kojima provodite 8h dnevno. Po dolasku u firmu, svi su ubrzo bili upućeni u to šta radim i koliko truda ulažem. Podrška je neminovno usledila – oni su moje rame za plakanje, ali su i oni sa kojima proslavljam sve uspehe. Vrlo brzo su usledile i saradnje, pa tako sa nekoliko kolega eksterno sarađujem i mogu reći da mi je to bila jedna od boljih odluka tokom razvoja svog biznisa.

Verujemo da Irinina priča može da inspiriše sve vas koji pored posla imate želju i ambiciju da razvijate svoje ideje i oblikujete ih u sopstveni biznis i da ćete u svom radnom okruženju uvek naići na pomoć i podršku.

Takođe, u okviru kompanije Evoke Group postoji inkubator internih projekata i to je još jedan dodatni podstrek svim zaposlenima da budu dovoljno hrabri da istestiraju svoje ideje, a da pritom imaju podršku od strane svih kolega na tom putu.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!