Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Facebook kao e-commerce platforma

Sa više od 800 miliona aktivnih korisnika od kojih se svaki drugi bar jednom dnevno prijavi na Facebook, ta popularna društvena mreža deli mesto broj jedan sa Google pretraživačem na internetu. Ako povežemo taj broj sa 70 podržanih jezika i aktivnim korisnicima u svim zemljama sveta, Facebook je postao jedan od retkih servisa koji pokriva ceo svet.
U marketingu, dobro je poznata činjenica da ljudi bolje reaguju na ličnu preporuku ili vest koja se prenosi “od usta do usta” nego na anonimne preporuke proizvoda ili klasične oglase. Facebook omogućava upravo to, da neko koga znate (Facebook prijatelj) preporuči proizvod koji je našao na internetu. Znajući to, marketing agencijama je sve teže da promovišu proizvod ili uslugu bez uključivanja društvenih mreža (pre svega Facebook) u marketing kampanje.
Ne tako poznata činjenica je da 30 odsto korisnika Facebook-a u Srbiji i okruženju koristi skoro isključivo Facebook. Oni 99 odsto svog vremena na internetu provedu na Facebook-u. Čak je i e-mail koji je doskora bio razlog da se napusti Facebook postao deo te platforme. Sa tačke gledišta marketinga, tu populaciju je teško “targetirati” van Facebook-a. Ni AdWords ni Bing niti bilo koji drugi alat ne mogu privući njihovu pažnju. Zanimljivo je da je to pogotovo tačno za ljude koji ne govore engleski jezik.
Kao marketing ekspert ili promoter morate se priključiti trendu i iskoristiti sve mogućnosti da dođete do svojih klijenata, piše Personal magazin. Opcija kojoj ubrzano raste popularnost u svetu je prelazak klasičnih e-commerce rešenja na Facebook platformu. Rezultat toga je da se trgovina preko interneta dešava bez napuštanja Facebook-a, u takozvanoj Facebook radnji, ili na engleskom Facebook Store. Dobar primer kod nas je Cvećara Online koja je u saradnji sa firmom Mins soft, veći deo svoje ponude izložila i u svojoj Facebook radnji. Kako kaže Jelena Rakić iz servisa Cvećara Online, ovaj potez im je doneo 15% povećanja u prodaji. Ono što je dodatni benefit kod ovakog tipa predstavljanja je što Facebook stimuliše oglašavanje sadržaja unutar Facebook-a tako da oglas koju većina već plaća postaje jeftinija.

Izvor: Personal magazin

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!