Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Facebook će od video oglasa zaraditi milijardu dolara

Kompanija Fejsbuk bi od video-reklama, koje planira da uvede do kraja godine, mogla da generiše više od milijarde dolara u 2014. godini, navodi „Morgan Stenli“. To bi predstavljalo jedan procenat svih troškova predvidjenih za televizijsko oglašavanje u SAD, prenosi portal mashable.com.
Morgan Stenli predviđa da bi do 2020. godine video reklame na Facebook-u mogle generisati čak 6,5 milijardi dolara. Uz izveštaju, koji je prvenstveno baziran na izvorima kao što su Bloomberg i The Financial Times, navodi se da bi video-oglasi bili plasirani krajem godine i da bi se najveći deo 2014. godine zadržali na američkom tržištu. Kod evropskih korisnika ove društvene mreže stigli bi kasnije tokom 2014., u Aziji 2015., a na ostalim tržištima do kraja 2016. godine.
Video-oglas, dužine do 15 sekundi, automatski će se emitovati bez zvuka, ukoliko korisnik uključi zvuk, video će početi da se emituje od samog početka, ako korisnik nije zainteresovan za reklamu dovoljno je da stranu skroluje na dole.
Kompanija već beleži značajan rast u domenu prihoda od oglašavanja, pa je u drugom kvartalu on iznosio 1,6 milijardi dolara, što je rast od 61 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Facebook ipak neće biti jedini društveni medij koji ima koristi od video reklama. Prema istraživanjima, YouTube od video reklama očekuje četiri milijarde dolara u 2013., i skoro 20 milijardi od 2020. godine.

Izvor: Tanjug

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!