test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Evropski mesec sajber bezbednosti

Agencija EU za bezbednost mreža i podataka (ENISA) tokom oktobra sprovodi drugu po redu kampanju „Evropski mesec sajber bezbednosti“, kojoj se od ove godine pridružuje i Srbija, preko Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).
Kampanja ima za cilj da promoviše sajber bezbednost među građanima kako bi promenili svoj stav prema sajber pretnjama i da im pruži najnovije informacije kroz obuku i razmenu dobre prakse. RNIDS će organizovati izložbu i panel diskusiju, u Galeriji „Ozon“ u Beogradu, koje će biti otvorene za sve posetioce.
„Istorija bezbednosti telekomunikacija – od dimnih signala do Interneta“, biće otvorena 21. oktobra i na zabavan način prikazaće razvoj komunikacija na daljinu. Izložba je nastala u saradnji RNIDS-a sa „Diplo fondacijom“, autor izložbe je Lazar Bošković, autor ilustracija Vladimir Veljašević, a dizajn izložbe kreirao je Orange studio.
Počev od praistorije, do današnjih dana, oduvek je bilo bitno sačuvati poverljivost komunikacije, neizmenljivost poruke i dostupnost prenosa. Sve ono što je nekada važilo i za dimne signale, golube pismonoše, telegraf, telefon, radio i televiziju, danas je još važnije i složenije za Internet u savremenom bežično umreženom svetu.
Zatim će 22. oktobra biti održana panel diskusija „Sajber bezbednost sajber Srbije“, u kojoj će učestvovati domaći stručnjaci iz svih oblasti značajnih za bezbednost na Internetu. Biće razgovarano o značaju DNS sistema, koji čini osnovu komunikacije na Internetu i mogućim problemima izazvanim bezbednosnim propustima u tom sistemu. Visokotehnološki kriminal sve više postaje i svakodnevna pretnja u savremenom načinu života običnih građana, pa će u okviru panela biti obrađen i kroz primere iz domaće sudske prakse.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!