Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Evropska komisija smatra da je neophodno reformisati digitalno oglašavanje

SVET – Evropska komisija objavila je studiju na temu internet oglašavanja, koju je realizovala u saradnji sa konsultantskom kompanijom za sigurnost podataka AWO. U studiji se navodi da oglašivačke prakse, koje se temelje na praćenju korisnika i njihovom profiliranju, krše prava na zaštitu ličnih podataka i stvaraju pretnju za sigurnost, demokratiju i životnu sredinu. U izveštaju se zaključuje da postoji jak razlog da se uvede reforma digitalnog oglašavanja.

U izveštaju se posebno ističe potreba da se osigura veća transparentnost kako praćenja/merenja, tako i oglašivačkih budžeta s ciljem da se korisnicima obezbedi više kontrole nad sopstvenim podacima, načinima njihovog prikupljanja, upotrebe i deljenja za potrebe ciljanog oglašavanja.

Kako stručnjaci navode, u ovoj fazi teško je oceniti da li će i u kojoj meri ova studija uticati na odluke Komisije za regulaciju digitalnog oglašavanja.

Studiju možete preuzeti ovde.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!