Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

EU pojačava zaštitu privatnosti građana na internetu

Posebna radna grupa Evropskog parlamenta utvrdila je predlog novih propisa koji se odnose na zaštitu privatnosti građana EU na internetu.
Ukoliko Evropski parlament izglasa ovaj predlog, sve strane, a najpre američke kompanije kao što su Google, Yahoo ili Facebook morale bi da traže dozvolu od evropskih institucija pre nego vlastima SAD-a otkriju poverljive podatke građana EU, prenosi portal bug.hr. Predlog se razmatra više od dve godine, a aktuelizovan je poslednjom špijunskom aferom i otkrićem da NSA (National Security Agency) nadgleda elektronske komunikacije unutar EU.
Predlog, pre svega, mora da dobije podršku vlada svih članica Unije, potom i Evropskog parlamenta, iako se očekuje da će SAD snažno lobirati protiv njega. Radna grupa je toga bila svesna kad je donela ovaj predlog, ali istrajni su u tome da se na građane EU odnose samo evropski zakoni o privatnosti, bez obzira na to koja strana kompanija vodi brigu o njihovim podacima.
Predviđene kazne za kršenje ovog zakona mogle bi da budu ili do 100 miliona evra, ili do pet odsto ukupnih globalnih prihoda kažnjene kompanije (primenjuje se veći iznos). To bi moglo značajno da utiče na poslovanje kompanije koja se ogluši na nove odredbe, a pokazuje i odlučnost EU u borbi za privatnost svojih građana na internetu.

Izvor: Tanjug, Foto: morguefile.com

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!