today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

EduZgraf

REGION – Međunarodna studentska izložba grafičkog dizajna i vizuelnih komunikacija „Krenimo od početka“ ove godine donosi jednu novinu – obrazovni program i kreativnu platformu Eduzgraf, namenjenu studentima dizajna i vizuelnih komunikacija, kao i dizajnerima na profesionalnim počecima. Program se sastoji od tri dela: izložbe „Krenimo od početka“, kao i stručnih radionica i večeri.
EduzGraf konkurs za učestvovanje na međunarodnoj studentskoj izložbi pod nazivom „Krenimo od početka“ je otvoren, a rok za prijave je 1.mart ove godine. Nema kotizacije. Izložba se održava za vreme trajanja Zgrafa, od 17. marta do 05.aprila. Mesto održavanja izložbe je Galerija PU, Studentski centar u Zagrebu.
Poziv za učestvovanje na izložbi je upućen svim nacionalnim i internacionalnim studentima koji se unutar svojih studijskih grupa bave grafičkim dizajnom i vizuelnim komunikacijama. Naslov izložbe je parafraza međunarodnog manifesta grafičkih dizajnera First Things First, objavljenog 1964. godine i revidiranog 2000. godine, koji u skladu s promenama u polju oglašavanja, grafičkog dizajna, privrede i kulture, preispituje sve goruće dileme unutar struke i poziva na redefinisanje prioriteta kroz podsticanje diskusije između obrazovnog sektora, dizajnerske prakse i institucija podrške. Danas kada su grafički dizajn i vizuelne komunikacije neizostavni oblikovatelji naše okoline, edukacijski proces u tom polju nameće se kao jedan od bitnih prostora preispitivanja njihovih uloga i društvenih prioriteta. Komunikacijski aspekt nepresušno je polje eksperimenta i stvaranja novih alata i značenja što istovremeno otvara i pitanje odgovornosti i uticaja dizajna. Stoga je i namera ovog poziva ispitati načine, forme, ciljeve projekata i realizacija nastalih unutar formativnog razdoblja dizajnera. Teme nisu striktno određene jer je upravo selekcijski i izložbeni proces prilika za istraživanje i sučeljavanje s temama, pristupima i naglascima novih dizajnerskih praksi. Radovi mogu biti realizovani, koncipirani kao idejna rješenja ili nastali posebno za ovu priliku. Mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju i odnositi se na specifični segment vizuelnih komunikacija (ilustracija, fotografija, tipografija) ili audio-vizualne medije. Selektovani autori i njihovi radovi biće, uz izložbenu prezentaciju, predstavljeni na virtuelnoj izložbi u sklopu veb stranice www.zgraf.hr, i uvršteni unutar dvojezičnog kataloga Zgrafa 11.
Celokupni konkurs pogledajte ovde.

Izvor: Designed

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!