Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

EACA objavila indeks poslovnog oglašavanja

SVET – Nakon šest meseci niske pozitivnosti, business confidence u sektoru oglašavanja i marketinga znatno je porastao na početku 2018. godine, prema najnovijem indeksu evropskih oglašivačkih promena, koji je izdala Evropsko udruženje komunikacijskih agencija (EACA).

Business confidence indeks u oglašavanju temelji se na odgovorima kompanija za oglašavanje i istraživanje tržišta širom Evrope. Svakog meseca kompanije ispunjavaju upitnik putem kojeg odgovaraju na različite grupe pitanja s jednostavnim opsegom odgovora. Brojevi izraženi u grafikonima pokazatelj su stanja tržišta, a dobijaju se tako što se pocenat negativnih odgovora oduzme od pocenta pozitivnih odgovora.

Najnovije istraživanje pokazuje da se indeks u oglašivačkoj industriji povećao za 12 bodova: od +1 u februaru 2018. godine do +13 u martu 2018. godine. To je najviši nivo izmeren tokom proteklih godina i najbliža najvišoj izmerenoj vrednosti od +16 bodova, ostvarenih na kraju 2016. godine.

Euvropski business confidence indeks mogao bi porasti još više tokom idućeg tromesečja, a na to u znatnoj meri utiče i Velika Britanija koja ima najveći udeo u tržištu oglašavanja u Evropi. Među ostalim pozitivnim dobitnicima, indeks su povećala i velika tržišta oglašavanja u Francuskoj, Italiji i Hrvatskoj.

Dve zemlje koje su najviše povećale indeks u posolednjem tromesečju su Velika Britanija sa -26.2 na +49.2 i Estonija sa -4 na +8. Zemlje sa znatnim padom indeksa su Grčka sa -10 na -35 i Danska sa +33 na +18.

Više detalja pronađite OVDE.

Izvor: HURA

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!