today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Džejms Mardok dao ostavku u „British Sky Broadcasting“-u

SVET – Džejms Mardok, koji je pod pritiskom zbog skandala sa prisluškivanjem telefona u okviru medijske imperije svog oca Ruperta Mardoka, podneo je ostavku na mesto predsednika „British Sky Broadcasting“-a. „B Sky B“ je saopštio da će ga na mestu predsednika zameniti potpredsednik Nikolas Ferguson, dok će Dzejms Mardok ostati u upravnom odboru.
Džejms Mardok koji je bio šef za štampane medije u imperiji svoga oca, oštro je kritikovan zbog skandala sa prisluškivanjem posle kojeg je ugašen tabloid „News of the World“, a uhapšene su i desetine novinara. Mardok (39) je u pismu odboru „B Sky B“- ija napisao da želi da interesi te kompanije ne budu podriveni stvarima koje su izvan nje.
On je u februaru podneo ostavku na mesto predsednika „News International“-a, kompanije za štampane medije „News Corp“-a, koja je u vlasništvu Ruperta Mardoka. Obrazloženje je bilo da želi da se usredsredi na televizijski deo očeve imperije. Džejems Mardok se već povukao iz odbora aukcijske kuće „Sotheby’s“, faramceutskog džina „GlaxoSmithKline“, ali je ostao jedan od glavnih ljudi u „News corp“-u i direktor „Internacional“-a.
„News corp“ mesecima nastoji da ublaži štetu od skandala s prisluškivanjem koji je i omeo planove te kompanije da prošlog leta preuzme preostalih 61 odsto „B Sky B“-ija.
Rupert Mardok je ugasio „News of the world“ u julu pošto su znatno pali prihodi posle otkrića da su njegovi novinari uz pomoć korumpiranih policajaca redovno prisluškivali telefonske poruke slavnih ličnosti, političara i žrtvi zločina. Kompanije iz Mardokove imperije su platilie milione dolara kako bi došlo do vansudskog poravnanja s oko 60 žrtvi prisluškivanja.

Izvor: Beta

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!