Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

Društvene mreže su čudo – slučaj Kitona Džonsa!

Jedanaestogodišnji Kiton Džons je preko noći postao zvezda. Njegovo lice je danima krasilo naslovne strane novina i portala širom Sjedinjenih Američkih Država. Javno su ga podržali „selebritiji“ poput Džastina Bibera, Snup Doga, Majli Bobi Braun, Krisa Evansa, Keti Peri…

I na prvi pogled deluje da je klinac iz Tenesija ostvario san, zar ne? Mislim, mogućnost da upoznaš Snup Doga i da postanete prijatelji zvuči neverovatno? Znam da meni bi, petnaestak godina ranije…
No, Kiton nije imao razloga za zadovoljstvo. Njegovo lice sa naslovnica je uplakano. Njegova priča je tužna. I uznemirujuća.

Kiton je žrtva nasilja. I to vršnjačkog. Prezren i maltretiran od strane onih koji bi trebalo da mu budu drugari. Usamljen, ostavljen, odbačen od onih sa kojima provodi najviše vremena dnevno. U periodu kada bi trebalo da stiče prijatelje i stvara uspomene, on se zatvara u sebe i stvara dalekosežne posledice.

I tako, žrtva nasilja javno progovara o tome, njegova majka to postavlja na Fejsbuk profil i, kako se to obično kaže, video postaje viralan.

Društvene mreže su čudo.

Osim javne podrške javnih ličnosti, otvoren je i nalog za prikupljanje novca. I sakupljeno je preko 50.000 dolara, za samo nekoliko dana. Koliko god mi ta internet empatija stvarala osećaj nelagode u stomaku, barem je razumem. Možda taj mali tamo što je Kitonu prosipao mleko po glavi pomisli da je ovaj kul ako mu je ortak Džastin Biber. Možda. A možda video učini da situacija postane još gora. Možda.

Ali kako će 50.000 dolara uspeti da promeni išta? Voleo bih da znam.

Međutim, neko je došao na ideju da proveri ko je Kiton i, što bi se kod nas kazalo – čiji je. I voila, ispostaviće se da je Kitonov otac u zatvoru i da je član nekakve arijevske bande. A majka, sa kojom Kiton živi, pre nekoliko godina je svoj gorepomenuti Fejsbuk profil ukrasila slikama na kojima drži zastavu Konfederacije, koja predstavlja simbol ropstva, rasizma itd.

Društvene mreže su čudo.

Mnoge javne ličnosti su povukle svoju podršku – jednostavnim brisanjem posta. Simple as that.

Društvene mreže su čudo.

Mnogi su ipak i dalje ostali uz klinca, koga posmatraju nezavisno od stavova roditelja. Inače, majka je izjavila da je u pitanju samo šala.

Nekoliko dana, društvene mreže su bile preplavljene komentarima, u kojima su ljudi mahom projektovali svoje političke stavove na ovaj slučaj. Oni koji su ga juče voleli, danas ga linčuju i obrnuto.

Čudo!

Autor teksta: Marko Jovanović, Copywriter, OvationBBDO

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koliko je kreativna industrija važna za razvoj privrede Srbije?

Oceni tekst

5,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!