Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Drap i Algebra pokrenuli platformu Digital Talents

REGION – Digital Talents je inovativna platforma i hibridna digitalna agencija koja povezuje studente digitalnog marketinga s malim poduzetnicima, za koje će najbolji studenti završnih godina, pod vođstvom iskusnih mentora, profesora i marketinških stručnjaka iz Algebre i Drapa, raditi na realnim projektima za klijente. Studenti angažovani u projektu Digital Talents oblikuju kompanijama sve dimenzije digitalne prisutnosti te im omogućuju da lakše i efikasnije ostvare svoje poslovne ciljeve.

Razlog pokretanja agencije je jednostavan – male kompanije jednostavno nisu u fokusu full service agencija, a studenti žele što više mogućnosti praktične implementacije stečenih znanja na završnim godinama studija. Ovakav primer saradnje studija i privrede predstavlja jedan od retkih sličnih primera u Hrvatskoj, a svakako je prvi u oblasti digitalnog marketinga.

Nakon što uspešno polože ispit s druge godine preddiplomskog studija, kao što su dizajn interakcijskih sistema, marketing na pretraživačima i oglašivačkim mrežama, te društveni mediji i društvene mreže, studenti su, uz inicijalnu podršku mentora, u stanju kvalitetno pružiti temeljne digitalne usluge – dizajniranje korisničkog iskustva na webu, izrada ciljeva i konverzijskih putanja, implementaciju web sedišta temeljnih na CMS sistemima, postavljanje računa za Google AdWords i vođenje kampanja, predlog strategije društvenih mreža, oglašavanje na Facebooku i Instagramu te druge digitalne usluge. Pritom se studente u projektu mentorira ponajviše u segmentu poslovnih veština, vođenju projekata i upravljanju odnosima s klijentima, jer su kroz kurseve uspešno svladali profesionalna i tehnička znanja u segmentu digitalnog oglašavanja.

Projekt Digital Talents vodi Mario Fraculj, vođa katedre za ekonomiju i predavač na preddiplomskom i diplomskom studiju digitalnog marketinga u Algebri.

“Mnogo je malih i srednjih poduzetnika koji bi uvođenjem digitalnih proizvoda i usluga te jačim korišćenjem digitalnih kanala komunikacije mogli poboljšati svoje poslovne procese i unaprediti svoju poziciju na tržištu. Radi se o novom obliku saradnje obrazovnog sektora i marketinške struke, a ništa slično nismo zatekli u našem okruženju. Na svetskom nivou postoje freelancing platforme, kao što je Toptal, no to je u velikoj meri virtuelna organizacija koja velike klijente povezuje s iskusnim nezavisnim profesionalcima, dizajnerima, developerima i finansijskim ekspertima, na složenim projektima. Pokretanjem platforme Digital Talents s jedne strane prepoznajemo ovakvu situaciju na tržištu koja manjim kompanijama angažovanje digitalne agencije efektivno čini teškim, a s druge strane otvaramo nove prilike za naše studente”, naglasio je Mario Fraculj.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!