today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Srpske televizije protestuju zbog reklama na stranim kanalima

Dvadeset šest TV stanica u Srbiji protestuje zbog toga što inostrani TV kanali, koji se emituju na kablovskim mrežama u Srbiji, emituju i domaće reklame.
Vlasnici TV stanica, ocenjujući emitovanje domaćih reklama u programima stranih kablovskih kanala kao nezakonito, protest su izrazili u otvorenom pismu premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, ministru finansija Dušanu Vujoviću i Komisiji za zaštitu konkurencije.
„Kao vlasnici televizija koje prema državi ispunjavaju sve obaveze, poštuju sve zakone Srbije, zahtevamo da nam država omogući iste tržišne uslove, a istovremeno se pridružujemo naporima Vlade Srbije da se iskoreni siva ekonomija i da svi građani i institucije imaju ista prava i obaveze i budu jednaki pred zakonima ove države“, navodi se u pismu TV-stanica.
Vlasnici TV-stanica naveli su da, iako je stupio na snagu Zakon o elektronskim medijima, po kome se zabranjuje izmena izvornog sadržaja programa koji se u Srbiji reemituje, prekogranični kanali „i dalje čitavog dana emituju višeminutne EPP blokove“.
„Prema procenama stručnjaka, više od 30 odsto ukupnog marketinškog budžeta namenjenog elektronskim medijima odlazi na račune ovih kanala čija sedišta su u inostranstvu“, navodi se u pismu. Kao kanali koji krše domaće i međunarodne propise o oglašavanju navedeni su Ti-El-Si, Enimal planet, Diskaveri, Em-Ti-Vi, Juniversal, Foks, 24 Kičen, Nešnal džiogrefik, Histori i drugi.
U pismu se konstatuje da Regulatorno telo za elektronske medije ne može oduzeti dozvolu tim kanalima, ali da Regulator ili neko drugi „može naložiti“ kablovskom operatoru da iz mreže „isključi sve prekogranične kanale koji krše zakon i da protiv odgovornih lica pokrene odgovarajuće zakonske postupke“.
„Ovi kanali nisu u nadležnosti Regulatora, a Srbija im međudržavnim ugovorom garantuje slobodu prijema i reemitovanja, ali bez menjanja i prekrajanja sadržaja“, navodi se u pismu.
Pismo su uputili SOS-kanal, Kanal 9, Galaksija 32, P-kanal, RTV Belami, Palma plus, Timočka televizija, Ka-Ce-En, TV Mag, kao i 15 članica udruženja lokalnih i regionalnih emitera „Nova mreža Srbije“.

Izvor: RTS

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!