Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

ISPRATI

Do 2026. najmanje jedan sat provodićemo u metaverzumu!

SVET – Do 2026. godine, 25% ljudi će provoditi najmanje jedan sat dnevno u metaverzumu za posao, kupovinu, obrazovanje, druženje i/ili zabavu, pokazalo je najnovije istraživanje kompanije Gartner, Inc.

Gartner definiše metaverzum kao kolektivni virtuelni zajednički prostor, nastao konvergencijom virtuelno poboljšane fizičke i digitalne stvarnosti. Metaverzum pruža poboljšana imerzivna iskustva, nezavisno od uređaja i dostupan je putem bilo koje vrste uređaja, od tableta do ekrana na glavi. Budući da ni jedan dobavljač neće posedovati metaverzum, Gartner očekuje da će imati virtuelnu ekonomiju omogućenu digitalnim valutama i nezamenjivim tokenima (NFT).

Kako se u istraživanju navodi, metaverzum će uticati na svaki biznis sa kojim potrošači svakodnevno komuniciraju. To će takođe uticati na to kako se posao obavlja. Preduzeća će svojim zaposlenima omogućiti bolji angažman, saradnju i povezanost kroz impresivne radne prostore u virtuelnim kancelarijama. Kompanije neće morati da stvaraju vlastitu infrastrukturu da bi to učinila jer će metaverzum pružiti okvir. Osim toga, virtuelni događaji koji su postali popularni tokom poslednjih 18 meseci ponudiće više mogućnosti saradnje i impresivnog umrežavanja i radionica.

Kompanije će imati mogućnost da prošire i poboljšaju svoje poslovne modele na neviđene načine prelaskom s digitalnog poslovanja na posao s metaverzumom. Do 2026, 30% organizacija u svetu će imati proizvode i usluge spremne za metaverzum. Usvajanje metaverzum tehnologija je u nastajanju i fragmentirano, a Gartner upozorava organizacije na velika ulaganja u određeni metaverzum.

Dobavljači već grade načine na koje korisnici mogu replicirati svoje živote u digitalnim svetovima. Od pohađanja virtuelnih učionica do kupovine digitalnog zemljišta i izgradnje virtuelnih kuća, te se aktivnosti sada sprovode u odvojenim okruženjima. Kasnije će se odvijati u jednom okruženju – metaverzumu – s višestrukim odredištima kroz tehnologije i iskustva.

Više informacija pročitajte OVDE.

PROJEKAT

spot_img

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!