Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Digitalna agencija FIVE prodana za 250 miliona kuna

REGION – Hrvatska digitalna agencija FIVE (ranije poznata kao Pet minuta) objavila je da je prodana američkoj kompaniji Endava, koja ima gotovo 7.500 zaposlenih u 33 zemlje širom sveta, a sedišta su joj u New Yorku i Londonu.

Ovom akvizicijom Endava će proširiti svoje kapacitete u kreativnosti, dizajnu i isporuci inteligentnih digitalnih rešenja i iskustava, te povećati svoje sposobnosti u oblasti strategije proizvoda i usluga za optimizaciju.

FIVE će, kako kažu, svom novom vlasniku omogućiti i širok raspon, primarno američkih, klijenata, kao što su Rosetta Stone, Napster, Coinme, Penguin Random House, Marriott i McAfee. S njima su kroz partnerski odnos fokusirani na stvaranje novih izvora prihoda, privlačenje novih korisnika, te smanjivanje troška dobijanja novih korisnika – što je ključno za uspeh digitalnih usluga u dugom roku.

FIVE je Endavi prodan u 100%, po ceni od 250 miliona kuna – što uključuje gotovinu, razmenu deonica i buduće nagrade za uspeh (earnout). U sklopu akvizicije dogovoreno je kako će partneri Viktor Marohnić, Luka Abrus i Sven Marušić i nakon preuzimanja ostati na istim pozicijama unutar FIVE-a.

Više informacija pročitajte na sajtu bug.hr.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!