Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

DHL iskoristio konkurenciju za sopstvenu reklamu!

SVET – Transportna kompanija „DHL“ napravila je marketinški trik kojim je iskoristila svoju konkurenciju da ih reklamira, prenosi RTS. Kutije koje su prethodno premazali specijalnim mastilom dali su kuririma konkurentskih kompanija „UPS“ i „TNT“ na dostavu.
Dok su šetali gradom tražeći adrese, na kutijama je osvanuo natpis: „DHL je brži“. Bum koji su napravile kompanije za prodaju stvari preko interneta uslovio je oštru borbu između transportnih kompanija. Marketinški tim „DHL-a“ došao je na pomalo podmuklu, ali originalnu ideju da iskoristi konkurenciju za reklamiranje.
Koristeći mastilo osetljivo na temperaturu, „DHL“ je premazao desetine velikih kutija za čije je dostavljanje koristio usluge drugih transportnih kompanija, poput „UPS-a“ i „TNT-a“. Iako je delovalo da su kutije crne, one su u stvari bile premazane mastilom osetljivim na promenu temperature, a pre nego što su date na dostavu dobro su rashlađene, što je uslovilo da mastilo potpuno pocrni. Međutim, kako su se kutije zagrejale u kamionima za dostavu, na njima je osvanuo natpis: „‘DHL’ je brži“. Tako je desetine kurira konkurentskih kompanija nosilo kutije na kojima je „DHL“ imao besplatnu reklamu.

Izvor: RTS, B92
Foto: Tofurious

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!