Degordian organizuje 4. najveći Startup in 24h, ovaj put humanitarnog karaktera

REGION – Ako se u subotu nađete u blizini zagrebačkog Degordiana, pomislićete da ste pogrešili koji je dan. Degordijanci iz zagrebačke, beogradske i mostarske kancelarije će se okupiti na projektu pod nazivom Startup in 24h – i to najvećem dosada, na kojem će učestvovati čak 71 zaposleni.

Startup in 24h je dobrovoljni projekat Degordiana s ciljem kreiranja čitavog proizvoda, od početka do kraja, u samo 24 sata. Ono što inače traje mesecima, tim koji se sastoji od zantiželjnih dobrovoljaca voljnih testirati svoje granice, napraviće u samo jednom danu. U nedelju, kada sat pokaže 10h, projekat mora biti dovršen i spreman ugledati svetlo dana, a pre početka imaju samo jedno – ideju.

Ovogodišnji Startup in 24h nije samo najveći do sada, već je i najposebniji jer prvi put ima i humanitarni karakter. Naime, okupljeni tim napraviće platformu za savetovanje i edukaciju roditelja dece s autizmom. Vođa projekta Iva Majstorović objasnila je kako su u Degordianu uočili da je autizam oblast koja ima više detektovanih problema, a njihov će zadatak biti u 24h osmisliti rešenje: pre svega to su neadekvatne informacije za roditelje koji sumnjaju da njihovo dete ima autizam te manjak osvešćenosti o temi autizma, što često dovodi do izolovanja, pa čak i zlostavljanja dece s autizmom. Problem je i uopšteno mali broj organizacija i stručnjaka na ovom području te njihova centralizacija u velikim gradovima s jedne strane te nepostojanje podrške deci i roditeljima u ostalim krajevima s druge strane, što će se rešiti kreiranjem platforme na kojoj će svi zainteresovani moći pronaći relevantne, potpune i jasne informacije na jednom mestu.

Cilj Degordiana je da u nedelju imaju gotovu web stranicu namenjenu hrvatskom, srpskom i bosanskohercegovačkom tržištu na kojoj će roditelji moći dobiti sve važne informacije o autizmu, rešiti test koji bi im potvrdio ili opovrgnuo sumnju o autizmu te preuzeti materijale i savete za dalje korake, a sve to biće popraćeno i regionalnom kampanjom s ciljem podizanja svesti o autizmu, koja će takođe biti pripremljena za samo 24 sata. Kako bi krajnji rezultat projekta bio što kvalitetniji za krajnje korisnike, s Degordijancima će na projektu neumorno raditi i predstavnica iz Udruženja za autizam Zagreb.

Startup in 24h prvi je put održan 2013. godine, a poslednji je bio 2017. Šta su Degordijanci prošli put smislili pogledajte u videu, a ovogodišnju trku s vremenom pratite na njihovoj Facebook stranici Startup in 24h gde ih u dobrom delu možete podržati i kojom interakcijom.


Oceni tekst

5,00 od 5
Loading...

Komentari