Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Da li je ovo prvo dojenje u programu uživo?

Bojana Barović, poznata manekenka koja je nedavno po drugi put postala mama, oduševila je sve u studiju kao i gledaoce pored TV ekrana koji su u subotu pratili jutarnji program na TV Prva.

U prvom javnom pojavljivanju od kad se drugi put porodila pre mesec dana, Bojana je u gostima kod Nataše Miljković govorila o svojoj manekenskoj karijeri i tome kako usklađuje sve obaveze kao dvostruka mama. Sve je teklo uobičajeno, dok se u jednom trenutku Bojanina beba nije ,,javila“ iz studija – jer je želela maminu pažnju. Umesto da svoje gostovanje privede kraju, Bojana je uradila nešto sasvim neočekivano: stavila je svog sina Simeona na grudi i tako postala prva žena u Srbiji koja je dojila bebu uživo u programu!

Na ovaj način Bojana je poslala važnu poruku da Beba bira gde i da je sasvim u redu da mame doje svoje bebe kad god i gde god one to požele, pa i u TV emisiji, pred milionskim auditorijumom.

Ovaj nesvakidašnji gest, zapravo je najavio početak jedne sveobuhvatne inicijative koju je pokrenula voda Rosa, koja uvek podržava ono što je važno: čitavu porodicu a pre svega mame i bebe. Nakon otvaranja banki humanog mleka, dvadeset školi roditeljstva širom Srbije, najave opremanja soba za podršku dojenju u porodilištima, Rosa je otišla korak dalje i podržala dojenje u javnosti.

„U okruženju kada sve manje mama doji svoje bebe, a dojenje van kuće je još uvek tabu tema, i nažalost ne tako čest prizor, želela sam da pokažem da nema ničeg lepšeg ni prirodnijeg od toga da svojoj bebi u svakom trenutku pružite ono što joj je najbitnije: vašu blizinu, toplinu, ljubav, sigurnost i najbolju moguću hranu, a to je majčino mleko. Nema potrebe da se mame negde sklanjaju, sakrivaju i ograničavaju svoje kretanje jer je vreme za hranjenje. I sa prvim i sada sa drugim detetom, slobodno sam se kretala, uživala i dojila gde god su oni to poželeli. Proleće je, lepo je vreme, izađite, uživajte sa svojim bebama, i ne zaboravite da budete dovoljno hidrirane, jer znamo koliko je to važno i za mamu i za bebu“, rekla nam je Bojana Barović.

Mame bi pre svega trebalo da se osećaju sigurno i opušteno da bi dojile u javnosti, pokazali su preliminarni rezultati istraživanja koje ovih dana sprovodi Centar za mame uz podršku Rose i koji će uskoro biti dostupni javnosti.

„Pitali smo mame da li su dojile u javnosti, da li su imale podršku, gde su najčešće dojile, a mame koje se nisu odlučile na taj korak, zašto nisu, da li im je nešto smetalo… Neki generalni zaključak je da su skoro sve mame rekle da društvo u nedovoljnoj meri podržava dojenje u javnosti. Bilo je i onih koje su nam rekle da su želele da doje na javnom mestu, ali ih je bilo stid, a neke su imale i negativna iskustva“, zaključila je Jovana Ružičić iz Centra za mame.

Kada znamo da je majčino mleko jedina hrana za bebu koja donosi isključivo benefite, da sadrži hranljive i lekovite sastojke za rast i razvoj deteta, da je dojenje dobro i za mamu, jer smanjuje rizik od osteoporoze, malignih oboljenja dojke i jajnika, onda ne postoji razlog da dojenje bude „tabu” tema ni na jednom mestu, bilo da je reč o parku, prevozu, pošti, restoranu, muzeju, ili TV programu.

Mamama je pomoć veoma važna u prvim, najnežnijim trenucima kada beba dođe na svet i tada je neophodno da se mama oseća sigurno, dobro i zdravo, kako bi svojoj bebi pružila najbolje. Rosa zna da Beba bira gde želi da bude sita i bezbedna u maminom naručju. Zato apsolutno podržava dojenje, bilo kad i bilo gde.

#bebabiragde

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!