test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Da je lako, „five clients“ biznis model primenio bi svako!

Pre šest godina, na sceni se pojavila marketing agencija Evoke. Tada je Evoke bio fokusiran na digitalni marketing, grafički dizajn, izradu veb-sajtova i aplikacija. Kako je vreme prolazilo, Evoke se razvijao shodno promenama na tržištu, ali i viziji same kompanije.

Početkom 2020. godine organizovali smo opsežnu internu i eksternu evaluaciju svih dotadašnjih projekata. U pitanju je bila evaluacija saradnje sa više od sto kompanija kojima smo pružili jednu ili više usluga, bilo to projektno ili na kontinuiranom mesečnom nivou. Rezultati evaluacije usmerili su nas ka donošenju strateške odluke – agencija Evoke u budućnosti mora prerasti u boutique marketing agenciju. Tada smo utemeljili osnov za kontinuirani rast i razvoj, kako nas, tako i naših klijenata i partnera.

Vredno smo radili na postavci nove organizacione strukture, a pre mesec dana smo istu napokon podelili i sa svima vama. EVOKE je sada EVOKE GROUP, a u okviru kompanije postoje četiri organizacione jedinice – boutique marketing agencija EVOKE, kreativni studio STEVE NOHO, inkubator naših internih projekata ENKUBATOR, kao i web 3.0 agencija TOK3N.

U ovom procesu organizacione transformacije, vodeću ulogu u boutique marketing agenciji EVOKE preuzimam lično ja, a u ovom tekstu vam se obraćam sa željom da vam demistifikujem čime se to tačno bavimo. EVOKE je full-service boutique marketing agencija sa “five clients” biznis modelom. Bez brige, pojmovi u prethodnoj rečenici nisu slučajno navedeni – hajde da ih prođemo zajedno.

Full-service
“Full-service” bi značio da u našem polju delovanja, marketingu, možemo klijentima ponuditi sve tipove usluga. U mogućnosti smo da to razvijemo tako što pored
infrastrukture u okviru kompanije EVOKE GROUP sarađujemo sa partnerskim agencijama koje su specijalizovane za određene segmente posla.

Boutique
Ne, ovo ne znači da prodajemo garderobu iz inostranstva u Bulevaru Kralja Aleksandra. “Boutique” smo zato što imamo mali i kompaktan tim, nikada nećemo imati više od 30 zaposlenih, imamo specifičnu metodologiju rada i nudimo tailor-made usluge našim klijentima.

Marketing agencija
Znate šta je marketing agencija, ne moram da vam objašnjavam.

Sa
“Sa” je ono što pravi razliku. Između agencije i klijenta često postoji zid, komunikaciona barijera. Kada smo “sa” onda to znači da smo kolege, a ne eksterni saradnici. Znači da smo rame uz rame, u istom timu i samim tim kreiramo kvalitetnija rešenja i ostvarujemo bolje rezultate. Ne samo rezultate. I mi sami se osećamo bolje. Client service menadžer iz agencije minimum jednom nedeljno sedi u prostorijama klijenta, za klijente u okviru njihove organizacione strukture učestvujemo u radu određenih radnih tela, ne čekamo da se budžet desi, već proaktivno delujemo i sami kreiramo godišnji budžet i branimo ga na najvišoj distanci.

Five clients
Nismo fanovi hiperprodukcije, a svedoci smo iste u mnogim situacijama. S tim u vidu, radimo samo za do 5 klijenata i to na način da smo mi istureni sektor kompanije koja nam ukaže poverenje i angažuje nas – sektor za marketing ili digitalni marketing.

Biznis modelom
Deo koji želi da pošalje poruku da nismo ništa uradili samo da bismo uradili. Ne volimo kreativnost radi kreativnosti. Naš model rada je nastao ozbiljnom analizom prve 4 godine postojanja. Pogledali smo unazad, izmaštali za unapred i zato ovo jeste biznis model. Narodna poslovica kaže “Daš čoveku prst, on traži celu ruku”. Ovako se nažalost, usled različitih faktora, često osećaju svi akteri u našem poslovnom okruženju – zaposleni u agenciji, klijenti, partneri. Izneverenih očekivanja, pogrešno usmerene energije i potencijala, a sve to iz najboljih namera.

Evoke kao full-service boutique marketing agencija sa razvijanjem “five clients” biznis modela ne čeka da jedna strana “da prst”, a druga “traži ruku”, već proaktivno i transparentno pruža ruku podrške svim saradnicima. Ovaj model zahteva blago menjanje poslovne rutine, rušenje zidova zone komfora, ali benefiti koji se kreiraju njegovom primenom rezultiraju zadovoljstvom svi strana.

Autor teksta: Stefan Lobor, Head of Boutique Marketing Agency EVOKE

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

5,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!