Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Da bi nastala remek-dela moramo svi da budemo malo više lucidni i malo više hrabriji!

Marketing mreža i Xiaomi uradili su seriju intervjua sa predstavnicima kompanija i agencija u Srbiji na brojne teme iz struke. Između ostalo, sa našim sagovornicima pričali smo o tome kako nastaju remek-dela i ko ih stvara, šta je potrebno za više od remek-dela, ali smo pričali i o uspesima i trendovima na tržištu. Naš sagovornik ovoga puta bio je Milan Perić, Marketing and Communications Director, Carlsberg Srbija. Profesionalne fotografije urađene su sa Xiaomi 13 serijom telefona, koji su lansirani pod sloganom „Za više od remek-dela“.

Šta je, po Vašem mišljenju, potrebno za više od remek-dela?
Za više od remek-dela potrebno je više hrabrosti i možda malo više budžeta. Danas kompanije, bilo velike ili male, imaju neka svoja pravila, ograničenja i jednostavno tako ograničavaju kreativnost agencija. Tako da bi nastala neka remek-dela, mislim da moramo svi malo da budemo više lucidni i malo više hrabriji.

Kako nastaju remek-dela i ko ih stvara?
Volim da kažem da je u poslu jako bitno imati end-to-end poslovanje na svim nivoima. Šta to znači? Da bi nastao neki dobar posao, strategija ili samo remek-delo, potrebno je da od početka do kraja imamo sve učesnike. I u kreativnoj industriji pored kompanija, a tu mislim na brend menadžere, ali i ljude koji rade sa medijima, potrebno je da imamo i kreativnu agenciju, ali i medijsku i digital agenciju i da svi budu uključeni od samog početka, pa do samog kraja. Da ispratimo ceo proces i svako sa svojom funkcijom, odnosno u onome što je dobar, da da dodatnu vrednost toj kampanji. To je jedini način da stvorimo remek-delo.

Zašto su neki ex-YU brendovi ostali u prošlosti, a neki se i danas prodaju širom sveta?
Prosto je to. Jednostavno postoje brendovi, odnosno kompanije, koje nisu dovoljno slušale svoje potrošače. Nisu dovoljno pratile šta se dešava na tržištu, odnosno nisu bile dovoljno hrabre da promene nešto u svom poslovanju. Svi oni koji su napravili taj hrabar potez, koji su bili spremni da iz godine u godinu izlaze sa nekim novim inovacijama, da komuniciraju sa nekim novim potrošačima, u nekim novim kanalima, odnosno da osluškuju šta se dešava na tržištu i da se prilagođavaju, oni su uspeli i dan danas. Tako da u toj trci, oni koji ne razmišljaju ili nisu dovoljno hrabri da promene nešto, nažalost gube.

Šta pomaže brendovima da uspešno putuju kroz vreme?
Kao što sam do sada rekao, jako je bitno da iz godine u godinu donosimo hrabre odluke, da osluškujemo šta naši potrošači traže od nas, šta tržište traži i da se pojavljujemo sa novitetima. Jako je bitno da sve to bude evolucija, ne revolucija. Znači svake godine korak po korak idemo dalje. I to će pomoći brendovima da idu dalje, da žive kroz vreme i da osvajaju neke nove potrošače.

Šta je bilo zajednično ex-YU brendovima? A po čemu su se razlikovali?
Ex-YU brendovi su bili nekako pionir industrije. I ono što je specifično jeste da smo u svakoj kategoriji imali jedan, dva, eventualno tri jaka brenda. I ono što je bilo zajedničko jeste što su svi ulagali i razvijali kategoriju. Ulagali su u potrošača, odnosno u širenje svoje kategorije. Isto tako držali su se svoje platforme, svoje ciljne grupe i samo su sa njima komunicirali. Danas situacija je malo drugačija i imamo mnogo više konkurenata, mnogo više igrača i, nažalost sve više i više se brendovi odlučuju da ne ulazu u razvijanje kategorije, već da idu sa nekim kratkoročnim akcijama, velikim sniženjima, da prodaju više volumena, i samim tim ne razvijaju svoje kategorije.

Vaš omiljeni brend iz detinjstva…
Moj omiljeni brend je definitivno Plazma odnosno Bambi. Ja sam rodom iz Požarevca. Tako da je celo moje detinjstvo vezano i za Bambi i za Plazmu. I ono što daje posebnu draž, a to znaju ljudi koji su bili u Požarevcu ili koji su iz Požarevca, jeste da kad god se Plazma pravi i eventualno duva neki vetar, ceo grad miriše na Plazmu. Tako da ja ne mogu da kažem ni jedan drugi brend osim Plazme.

Video intervju pogledajte na linku ispod:

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!