Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

ISPRATI

Content marketing u praksi!

Sadržaj koji se komunicira na Internetu najvažniji je i ujedno najzahtevniji pojedinačni segment digitalne prisutnosti svake kompanije. Sadržaj je konkretna vrednost koju kompanija unosi u komunikaciju s korisnicima, glavna supstanca svakodnevne komunikacije na društvenim mrežama, razlog zbog kojeg korisnici posećuju internet stranice kompanije i zbog kojeg im se vraćaju, zaključak je predavanja Milice Cetinić i Ane Penović sa Weekend Media Festivala.
Originalan, autentičan i kvalitetan sadržaj korisnicima i klijentima sugeriše da je kompanija s kojom komuniciraju deo njihova života, da je involvirana u njihove privatne ili poslovne živote, prepoznaje probleme ili izazove s kojima se u određenim životnim trenucima nose i zna na te probleme odgovoriti konkretnim rešenjima. Kupci u 21. veku od brendova čijim se proizvodima služe očekuju čvrstu emocionalnu vezu, sistemsku interakciju i angažman, a tako nešto moguće je kontinuirano stvarati samo putem sadržaja.
„Za bavljenje ovom vrstom marketinga poželjno je imati novinarsko znanje i iskustvo, što savetuju i istaknuti međunarodni stručnjaci iz ove oblasti. Idealno bi bilo kada bi budući content marketingaš prošao novinarski i urednički put, jer takvi profesionalci znaju prepoznati kvalitetnu informaciju i oblikovati je na način da dođe do željene publike. Naravno, bitno je i dobro poznavanje digitalnih platformi i mogućnosti koje nude kao i modela distribucije sadržaja“.
Činjenica je da se korisnici već danas o proizvodima i uslugama informišu putem weba ili društvenih mreža, mišljenja i preporuke za odabir proizvoda traže od svoje online družine i temeljem njih donose odluku o kupovini. Agresivno ih oglašavanje iritira, na društvenim mrežama ugrožava njihov privatni virtualni prostor, a reklamama sve manje veruju. Drugi izvor informacija kojem korisnici najviše veruju je originalan sadržaj koji kompanije kreiraju i distribuiraju. Čak 69 odsto od 29.000 ispitanika u istraživanju AGB Nielsena u 58 zemalja kazalo je kako veruje tom obliku oglašavanja, a ključan element na kojem temelje svoje poverenje je kredibilitet kompanije koja ga proizvodi.

PROJEKAT

spot_img

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!