Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Content marketing u praksi!

Sadržaj koji se komunicira na Internetu najvažniji je i ujedno najzahtevniji pojedinačni segment digitalne prisutnosti svake kompanije. Sadržaj je konkretna vrednost koju kompanija unosi u komunikaciju s korisnicima, glavna supstanca svakodnevne komunikacije na društvenim mrežama, razlog zbog kojeg korisnici posećuju internet stranice kompanije i zbog kojeg im se vraćaju, zaključak je predavanja Milice Cetinić i Ane Penović sa Weekend Media Festivala.
Originalan, autentičan i kvalitetan sadržaj korisnicima i klijentima sugeriše da je kompanija s kojom komuniciraju deo njihova života, da je involvirana u njihove privatne ili poslovne živote, prepoznaje probleme ili izazove s kojima se u određenim životnim trenucima nose i zna na te probleme odgovoriti konkretnim rešenjima. Kupci u 21. veku od brendova čijim se proizvodima služe očekuju čvrstu emocionalnu vezu, sistemsku interakciju i angažman, a tako nešto moguće je kontinuirano stvarati samo putem sadržaja.
„Za bavljenje ovom vrstom marketinga poželjno je imati novinarsko znanje i iskustvo, što savetuju i istaknuti međunarodni stručnjaci iz ove oblasti. Idealno bi bilo kada bi budući content marketingaš prošao novinarski i urednički put, jer takvi profesionalci znaju prepoznati kvalitetnu informaciju i oblikovati je na način da dođe do željene publike. Naravno, bitno je i dobro poznavanje digitalnih platformi i mogućnosti koje nude kao i modela distribucije sadržaja“.
Činjenica je da se korisnici već danas o proizvodima i uslugama informišu putem weba ili društvenih mreža, mišljenja i preporuke za odabir proizvoda traže od svoje online družine i temeljem njih donose odluku o kupovini. Agresivno ih oglašavanje iritira, na društvenim mrežama ugrožava njihov privatni virtualni prostor, a reklamama sve manje veruju. Drugi izvor informacija kojem korisnici najviše veruju je originalan sadržaj koji kompanije kreiraju i distribuiraju. Čak 69 odsto od 29.000 ispitanika u istraživanju AGB Nielsena u 58 zemalja kazalo je kako veruje tom obliku oglašavanja, a ključan element na kojem temelje svoje poverenje je kredibilitet kompanije koja ga proizvodi.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!