Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Content marketing – budućnost je sada!

Ako birate između klasične prodajne propagande i komunikacije sa potrošačima, za šta biste se pre odlučili? Teško je reći, to stoji. Tradicionalni marketing već dugo prati loš glas da je presipanje iz šupljeg u prazno. Pričanje priče u kojoj su na kraju samo brojke važne… Ali postoji nešto što nekima od nas stalno promiče: bolje je imati lojalnog potrošača i brend ambasadora, nego kampanjskog korisnika za trenutnu dobit.
Prošlog meseca Forbes je objavio članak na temu Content marketinga gde govori da ovaj vid obraćanja javnom mnjenju ni najmanje ne usporava u 2014, čak se i ˝direktor sadržaja˝ pominje kao najnovija titula u marketingu. Već smo zaključili da tradicionalni marketing više ne igra glavnu ulogu na tržištu. Sam konzument se pre ˝okreće˝ brendu koji sa njim direktno komunicira nego onom koji koristi tradicionalne alatke oglašavanja, s’toga možemo reći da sve ono što nam u marketingu sledi u narednom periodu, zapravo se dešava sada.
Prema DemandMetric-u, danas se čak 90% svetskih organizacija služi content marketingom, čiji su troškovi 62% manji u odnosu na tradicionalni marketing, a ROI i do 3x veći. A kako je to moguće kada content marketing nije prodaja, već komunikacija? Prosto zato što potrošači više veruju brendovima koji ćaskaju sa njima, dele priče, iskustva, pa i svakodnevicu, nego onim koji se bave tradicionalnim oglašavanjem. Prilagođena komunikacija drži pažnju i stvara lojalne potrošače, koji su spremni i da izdvoje više za brend sa kojim se poistovećuju. Baš o tome nam govori Mashable – više od pola potrošača će se pre odlučiti za brend koji redovno ima prilagođen sadržaj svojoj ciljnoj grupi.
U samoj komunikaciji poruka je jako bitna, ali vreme i mesto je još relevantnije u tom momentu, pa nam društvene mreže pružaju mogućnost za dobar mix CONTENT i REAL-TIME marketinga.
Utisak je da se mali brendovi mnogo više trude i veruju content marketingu od velikih. Da li je to zato što je content znatno jeftiniji od standardnih kanala marketinga i oglašavanja? Nadam se da nije. Nije u pitanju nova grana marketinga, niti je tek otkrivena, već samo nedovoljno razumevana i istraživana. Možda je sledeći korak u boljem shvatanju odvajanje content-a od celog digitala. Na taj način bismo dali više značaja contentu, dali bismo priliku i budžetima da budu konkurenti, a samim tim u nekoj bliskoj budućnosti možda i veći. A onda bismo imali mogućnost da više radimo na stvaranju sadržaja, kreativne radionice bi bile sastavni deo radnih sati, a fotograf možda novo radno mesto koje bi svaka digital agencija morala da ima u svom timu.
A gde smo mi u svemu ovome? Mi pratimo promene, konzumiramo trendove, i znamo da danas možemo biti prvi samo ako budućnost primenjujemo sada.

Autor teksta: Ana Stamenković, Junior Community Manager
Izvor: Pioniri Communications

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!