Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

Čak 17 agencija uključilo se u akciju #KampanjaNaDar!

Povodom 5. rođendana, Marketing mreža pokrenula je društveno odgovornu akciju #KampanjaNaDar, a koju je podržalo i aktivno se uključilo čak 17 kreativnih, PR i digitalnih agencija u Srbiji.

Ideja akcije #KampanjaNaDar jeste da se uključe sve zainteresovane agencije koje žele da daju kreativni doprinos zajednici, socijalnim preduzećima i udruženjima. „Cilj kampanje je da se ukaže na značaj naše struke, ali i socijalnih preduzeća za razvoj privrede Srbije. Takođe, ova akcija će pokazati koliko je važno da se kolege koje rade u kreativnoj industriji povežu i tako zajedničkim snagama pokrenu i unaprede zajednicu u kojoj radimo i živimo“, istakla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala Marketing mreža.

Agencije koje su se uključile u akciju #KampanjaNaDar su McCann Beograd, Orange Studio, Fullhouse Ogilvy, Popular, SuperDot, New Media Team, Smart Vision, Havas Adriatic, Mullen Lowe&Friends, Degordian, Fusion Communications, April Studio, Web Media Agency, Rod & Rope, Idea+ Communications, LUNATBWA i Komunikacijski laboratorij.

One će donirati kampanje socijalnim preduzećima Koba Yagi, Eco Beg, Bioidea, DajDaj, Mamin san, Agro Iris, Lice Ulice, udruženjima WWOOF Srbija, Živimo zajedno, Šansa za roditeljstvo, Banka hrane, Nepraktična žena, HAE Srbija, Udruženju za podršku razvoja dece i omladine ANA, Gradskoj organizaciji slepih Beograda, Društvu matematičara Srbije, kao i Univerzitetskoj dečijoj klinci u Tiršovoj.

Agencija za integrisane komunikacije Executive Group, kao kreativni partner, osmislila je akciju #KampanjaNaDar i dala podršku u njenoj realizaciji, dok je OOH partner akcije kompanija DPC Group. Arena Sport TV je medijski partner akcije.

Marketing mreža će na festivalu KAKTUS 2017, koji se održava 1. i 2. novembra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, dodeliti posebno priznanje najuspešnijoj kampanji koja je realizovana u okviru akcije #KampanjaNaDar, a biće organizovana i izložba radova.

Socijalna preduzeća i udruženja imaju važnu društvenu ulogu u rešavanju socijalnih pitanja i imaju veliki uticaj na društvo u celini, i to pre svega kroz zapošljavanje osoba koje spadaju u ranjive grupe i njihovo uključivanje u zajednicu (starija populacija, manjine, osobe sa invaliditetom, žrtve nasilja i trgovine ljudima, itd.), kao i rešavanje društvenog ili ekološkog problema na neuobičajen i inovativan način. Prema Republičkom Zavodu za statistiku u Srbiji posluje blizu 1.200 socijalnih preduzeća, od čega najviše zadruga (65,6%) i udruženja građana (23,7%). U socijalnim preduzećima je zaposleno oko 10 hiljada lica, a angažuju i oko 20 hiljada volontera. Skoro 17% zaposlenih u sektoru socijalnih preduzeća su lica iz ugroženih grupa.

Kreativna industrija u Srbiji ima snažan izvozni potencijal, sa preko 25% rasta izvoza godišnje, a zapošljava preko 4% građana Srbije. Pored toga, kreativna industrija u Srbiji učestvuje sa oko 4,6% u BDP-u i jedna je od najbrže rastućih segmenata srpske privrede.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koliko je kreativna industrija važna za razvoj privrede Srbije?

Oceni tekst

4,33 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!