Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

BUSINESS AND TRENDS 2020: Make your PATIENCE bigger!

Marketing mreža svake godine objavljuje seriju tekstova BUSINESS AND TRENDS 2020, u kojima direktori agencija iz Srbije i regiona ocenjuju godinu za nama i daju prognoze za narednu. Naša sagovornica ovoga puta bila je Vesna Ranković, Managing Director agencije Media S SMVG.

Kako biste ocenili godinu za nama u oblasti tržišnih komunikacija u Srbiji? Šta nas je naučila kriza 2008. a šta kriza 2020.?
Neverovatna godina svakako. Velika promena svuda. Biznisi na infuziji, veliki razvoj ekomerca i potpuna promena načina života ljudi, je karakteristika 2020. Sve ono što smo prošli u 2008 bio je kao u prvom nivou igrice, a sada smo skočili na deseti. Kriza 2008 nas je naučila da je sve moguće postepeno prevazići a kriza 2020 nas uči da ništa ne znamo unapred.

U našoj struci poznata je fraza „Make the LOGO bigger“. Kad sagledate našu industriju u godini za nama, čime biste zemenili reč LOGO?
Make your PATIENCE bigger. Vežbati strpljenje i razumevanje situacije uz zdrav razum nam je zadatak.

Kako biste ocenili međuljudske odnose u advertising industriji u Srbiji? Postoji li, po Vašem mišljenju, solidarnost u struci?
Rivalitet je uvek jak u našoj industriji kada je borba za klijente u pitanju. Solidarnost je tada teško ostvariva. Opet, sigurna sam u kolegijalnost i solidarnost većine svojih kolega pojedinačno.

Na skali od 1 do 10 – koliko je advertising danas cenjena struka u Srbiji?
8 – stresan, ali dinamičan i dobro plaćen posao.

Od 2021. očekujem…
…prvo da se stabilizujemo ako je moguće. I da napravimo ravnotežu (ili prihvatimo neravnotežu) u kojoj ćemo živeti i raditi.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!