Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Bruto vrednost oglašavanja u Sloveniji u 2016. prešla milijardu evra!

REGION – Istraživačka agencija Mediana je za Marketing magazin pripremila podatke o bruto vrednosti oglašavanja u 2016. godini i to na osnovu podataka koje prikupljaju u okviru projekta Mediana IBO.

U izveštaju se navodi da se bruto vrednost temelji na svim evidentiranim oglasima i cenama iz zvaničnih cenovnika i da u obzir nisu uzeti popusti, posebni kupoprodajni uslovi koji se temelje na dosegu javnosti niti besplatne objave.

U tekstu je navedeno da je vrednost bruto oglašavanja u Sloveniji u 2016. poraslo za 14 odsto, a da je televizija sa 80% udela u bruto oglašavanju daleko ispred svih drugih medija. Bruto vrednost oglašavanja na televiziji je za godinu dana porasla za 19 odsto, a oglašivači su štampanim medijima namenili 100 miliona evra bruto, gotovo isto kao i 2015. godine.

Podataka o tome koliki procenat oglašivačkog novca u Sloveniji ide digitalnim medijima nema čak ni u bruto vrednosti. Investicije u OOH oglašavanje i druge oglašivačke medije su stabilne.

Najveći oglašivači su trgovci, zatim telekomunikacioni operateri i auto industrija.

Više informacija pronađite OVDE.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!