Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Britanija osniva nadzorni organ za kontrolu medija

SVET – Britanski zvaničnici usvojili su plan da se uvede nadzorni organ za kontrolu medija u zemlji, koji će imati podršku vlade, objavila je danas sekretarka za medije Marija Miler i dodala da je odbačen predlog novina da same sebe kontrolišu.
Miler je poslanicima u parlamentu danas rekla da je takav nadzorni organ najbolji način za suočavanje sa zloupotrebama otkrivenim posle skandala sa prisluškivanjem telefona iza koga je stajao list „Vesti iz sveta“ (News of The World) Ruperta Mardoka.
Prema rečima Milerove, taj skandal je obelodanio da mediji rutinski krše zakon, presretanjem telefonskih poruka, podmićivanjem političara i upadima u kompjutere da bi došli do ekskluzivnih informacija.
Istražni komitet, predvođen sudijama, predložio je nezavisno regulatorsko telo sa ovlašćenjima da izriče teške novčane kazne i naredi objavljivanje izvinjenja, ali mediji su se pobunili, navodeći da će tako prevelika moć otići u ruke političare. Umesto toga, oni su predložili sistem samoregulacije.
Na prigovore da bi novo telo moglo da omogući političarima da cenzurišu medije, Miler je navela da će prioritet ostati da se očuva sloboda štampe u zemlji, „koja čini tako vitalni deo njene demokratije“.

Izvor: Beta, Foto: AP

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!