Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Britanci zabranili oglašavanje krzna

SVET – Britanski komitet za reklamni standard (ASA) zabranio je oglas Evropske asocijacije uzgajivača krznašica (European Fur Breeders Association, EFBA) u kojoj se tvrdi da nošenje krzna ne ugrožava ekologiju. Kako je objavljeno na sajtu ASA, u oglasu EFBA se navodi da je krzno ekološki proizvod, pošto je trajnije od mnogih tkanina i lako se prerađuje.
Od prerađene krznene odeće, tvrdi asocijacija, mogu se praviti tašne i drugi modni detalji. U oglasu asocijacije proizvodnja krzna je okarakterisana kao „ekološko najizbalansiraniji sistem u poljoprivredi“, objavljeno je na internet strani „Lenta.ru“.
Komitetu za reklamni standard požalilo se udruženje Globalne inicijative za zaštitu životinja, upozorivši da oglas dovodi kupce u zabludu, pošto proizvodnja krzna od nutrije, na primer, više ugrožava životnu sredinu nego proizvodnja tekstila. Udruženje je sem toga istaklo da unošenje hrane na životinjske farme i iznošenje krzna, takođe, štetno deluje na ekologiju. ASA je samo delimično podržala žalbu udruženja Globalne inicijative za zaštitu životinja, ali je ipak priznala da osnovni sadržaj oglasne kampanje EFBA može da dovede potrošače u zabludu. Komitet je saopštio da oglas ne sadrži uverljiv i pun dokaz da proizvodnja krzna ne ugrožava životnu sredinu.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!