today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Borba protiv seksističkih oglasnih poruka

Grad Beč predstavio je grupu stručnjaka za nadgledanje oglasnih poruka koja će se boriti protiv seksističkih oglasa. Bečlije mogu onlajn da ulože žalbe, a grupa će potom na osnovu detaljnog kataloga kriterijuma oceniti da li je oglas, plakat, oglasni spot ili radio-oglas seksistička i objaviti ocenu na home page-u grupe.
Povodom početka rada ove grupe članica gradske skupštine Beča zadužena za žene, Sandra Frauenberger izjavila je da seksistički oglasi nisu pitanje ukusa ili estetike, nego da imaju razarajuće posledice na celokupno društvo, jer se predstave o ulogama i polni klišei pojačavaju, a nasilje nad ženama pojednostavljuje. Cilj mora da bude da svaka žena u Beču može da živi bezbedno, samostalno i oslobođena seksizma. Prema njenim rečima, grad Beč će se i dalje zalagati za zakonsku zabranu seksističkih oglasa.

Izvor: Danas

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!