Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Bogohulna reklama za restoran „Kapela“

SVET – Kada vam se restoran zove „Kapela“ logično je da ćete u osmišljavanju marketinga najpre krenuti od religioznih motiva. Međutim, ono što bi neki smatrali inteligentnom aluzijom, drugima deluje kao blasfemija. „Kapela bar i bistro“ u Ponsonbiju, predgrađu Ouklanda na Novom Zelandu, u čast svog sedmog jubileja postojanja izbacila je reklamu koji mnogi smatraju problematičnom, s obzirom na to da prikazuje Isusa i Devicu Mariju u kompromitujućoj pozi u krevetu.
Na slici je prikazan muškarac u rok fazonu, sa dugom, razbarušenom kosom i narukvicama, koji leži izvaljen na krevetu, blago prekriven izgužvanim čaršavom. Ruke su mu raširene, a noge prekrštene, kao aluzija na raspeće. Pored njega leži sklupčana Devica Marija, ruke su joj sklopljene kao u molitvi, a glavu i telo joj pokriva plavi čaršav. Okolo je razbacana odeća, a pored kreveta leži kutija sa ostacima pice.
– Iako kampanja za „Kapela bar i bistro“ nekima možda deluje kontorverzno, jer prikazuje mladog rokera koji leži u položaju raspeća, a pored njega devojku od prethodne noći, koja podseća na Devicu Mariju, reklama je i više nego kreativna – smatra Megan Jang iz „Trend Hunter-a“. Ovo nije prva reklama u kojoj „Kapela“ pravi religiozne aluzije. Prethodna kampanja prikazivala je vitraž sa Isusom i Marijom, sa picama umesto oreola i jelovnicima ispisanim na svetim spisima.

Izvor: 24sata

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!