Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Blokiraj mržnju. Podeli ljubav.

Govor mržnje je u porastu širom Evrope, ugrožava socijalnu koheziju i dovodi ljudska prava u opasnost. Na Zapadnom Balkanu govor mržnje posebno pogađa članove ranjivih grupa, koji su već stigmatizovani i diskriminisani tokom pandemije COVID-19. Da bi se suprotstavili ovoj pojavi, Evropska unija i Savet Evrope pokreću danas novu kampanju za Zapadni Balkan – „Blokiraj mržnju. Podeli ljubav.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju, čitava kampanja će se odvijati onlajn, preko stranica na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter, pod nazivom „Block the hatred. Share the love.“ (Blokiraj mržnju. Podeli ljubav) i trajaće narednih godina. Aktivistkinje i aktivisti, novinarke i novinari, studentkinje i student, kao i svi oni koji misle da ljubav može da se bori protiv mržnje, dobrodošli su da budu deo ove kampanje. Pozivamo vas da pratite i delite poruke, ali i da ih koristite kao odgovor na različite oblike mržnje koji utiču na privatni život i život u zajednici kako vas, tako i vaših članova porodice, prijatelja ili bilo koje druge osobe.

„Ne samo institucije, već i ljudi, svaki pojedinac treba da bude spreman da odgovori na govor mržnje. Danas se pridružujem kampanji Blokiraj mržnju, podeli ljubav i pozivam vas da uradite isto. Pridružite nam se i pratite kampanju u narednom periodu“, rekla je šefica Delegacije Evropske unije pri Savetu Evrope, Meglena Kuneva.

Direktorka Generalnog direktorata za programe Saveta Evrope, Verena Tejlor, dodala je: „Evropska komisija protiv rasizma i netolerancije, telo Saveta Evrope koje se bavi borbom protiv diskriminacije, pripremilo je jasne smernice o odgovoru na govor mržnje za države i organizacije civilnog društva. Jedan vidljiv i snažan instrument jeste i kampanja protiv govora mržnje, koja je pokrenuta u okviru programa Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku. Pozivamo vas da se priključite ovom pokretu protiv govora mržnje i zauzmete stav za različitost i jednakost“.

Ambasadori protiv govora mržnje (No Hate Speech ambassadors), istaknute javne ličnosti na Zapadnom Balkanu, aktivno će učestvovati u kampanji.

Video i drugi materijali će biti dostupni na stranicama na društvenim mrežama posvećenim kampanji, kao i na internet stranici Horizontal Facility programa.

Ova kampanja se sprovodi u okviru projekta „Promocija različitosti i jednakosti na Zapadnom Balkanu“, koji je deo zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022“, koji sprovodi Odeljenje za borbu protiv diskriminacije Saveta Evrope.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!