Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Besplatan kurs o osnovama veštačke inteligencije

REGION- U Zagrebu je predstavljen projekat Elements of AI, kurs koji polaznicima omogućava savladavanje osnova o veštačkoj inteligenciji.

Projekat je nastao prošle godine, za vreme finskog predsedanja Većem EU. U saradnji sa Evropskom komisijom Finska je odlučila projekat pokloniti svetu i tako povećati znanje o veštačkoj inteligenciji, učiniti ga dostupnijim i približiti opštoj javnosti. Svetski mediji i stručnjaci svrstavaju Elements of AI ispred sličnih edukacija Harvarda, Stanforda i MIT-a.

Za ovaj edukativni program nije potrebno nikakvo predznanje o veštačkoj inteligenciji. Potpuno je besplatan za polaznike, a od danas je dostupan na hrvatskom jeziku. Hrvatska je prva zemlja u regiji koja je prevela kurs i učinila ga dostupnim svim građanima, a nosilac projekta je udruženje CroAI.

Projekat “Elements of AI” naišao je na veliku podršku u hrvatskoj tech zajednici i među predstavnicima kompanija. Mate Rimac, Damir Sabol i Mislav Malenica predvode veliku listu hrvatski tech lidera koji su oduševljeni projektom i ističu važnost demokratizacije znanja o veštačkoj inteligenciji čije će nam razumevanje omogućiti brži rast i razvoj.

Elements of AI sastoji se od šest poglavlja i 25 vežbi za koje je u proseku potrebno izdvojiti 25 sati, a od polaznika ne zahteva predznanje u oblasti matematike i programiranja. Upravo je zbog toga razumljiv i namenjen svima, od školaraca do odraslih. Polaznici će savladavanjem kursa bolje razumeti osnovne pojmove, razviti kritičko razmišljanje o AI novitetima, razumeti gde se i na koji način veštačka inteligencija danas koristi, ali i moći objasniti kako AI omogućava funkcionisanje velikog broja uređaja i servisa.

Za više detalja i prijavu na kurs Elements of AI posetite www.elementsofai.com/hr.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!