Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Preporučujemo

Analiza prosečnih plata developera u 2017.

REGION – Tomislav Grubišić, CEO Degordiana, sproveo je anketu među više od 1300 developera kako bi prikupio informacije o prosečnim platama developera u Hrvatskoj.

Grubišićev cilj je stvoriti najbolja radna mesta i uslove za developere u Evropi, a svo znanje i informacije koje putem stekne podeliti sa zajednicom.

“Zajednica mi je pružila najbolje developere na tržištu stoga joj se trudim vraćati. S ovom analizom, svaki developer moći će videti kako stoji s obzirom na prosek tržišta, ali videti i realnu sliku samog tržišta”, objašnjava Grubišić.

Developeri (programeri) u proseku zarađuju 8560 kn, no ne u svim tehnologijama jednako. S obzirom u kojim tehnologijama programiraju, prosek plaće kreće se od 7615 kn za PHP pa sve do 9907 kn za razvoj u Rubyu, što je između 1.000 i 1.250 evra. Gotovo polovina ispitanih programera radi u .NET i Java tehnologiji, a za to su prosečno plaćeni oko 9000 kn.

Zanimljivo je da se izgubila razlika u platama s obzirom na rad u privatnim firmama sa domaćim vlasnicima u odnosu na lokalne firme sa stranim vlasnicima pa je razlika u platama +/- 3-5% što je na nivou statističke greške.

Analizu prosečne zarade developera s obzirom na tehnologiju u kojoj radi preuzmite klikom na link.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koliko je kreativna industrija važna za razvoj privrede Srbije?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime

Molimo unesite Vaš komentar!