Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Amsterdam zabranjuje oglašavanje velikih zagađivača

SVET – Amsterdam je prvi grad na svetu koji će zabraniti reklamiranje proizvoda i usluga koje doprinose zagađenju životne sredine. Na udaru ove odluke našli su se pre svega avio kompanije i proizvođači automobila.

Ali ne svi proizvođači automobila, već oni čija vozila pogone fosilna goriva. I ne po celom Amsterdamu, već samo u centralnom delu ovog grada i u metrou. Dakle, na najprometnijim mestima.

Na donošenje ove odluke uticala je inicijativa koja se zove “Advertajzing koji ne zagađuje” (Fossil Free Advertising). Naime, vlastima Amsterdama je preko 50 organizacija zatražilo da se odreknu prihoda od reklama koje plaćaju najveći zagađivači. Pošto je prestonica Holandije usvojila ovaj zahtev, sada se razmatra širenje kampanje za zabranu reklamiranja i na druge veće gradove, kao što su Hag, Roterdam i Utreht.

Nešto slično dešavalo se u prošlosti sa oglašavanjem alkohola i cigareta, samo se ekološki aktivisti nadaju da će njihovoj kampanji biti potrebno manje vremena da dođe do rezultata nego što je bilo potrebno u slučaju pića i duvana.

Izvor: Biznis&Finansije

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!